Καλή, λαμπερή Δευτέρα… let it shine! της Άννας Σαρούκου

Blue Monday σήμερα, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η τρίτη Δευτέρα του Γενάρη και από πολλούς θεωρείται μία δύσκολη ημέρα. Πριν όμως υιοθετήσετε και σεις αυτήν τη διάθεση που φυσικά δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα επικοινωνιακό τερτίπι της εποχής μας, κοιτάξτε γύρω σας. Παρατηρείτε κάποια σπουδαία αλλαγή, ικανή να σας κάνει να πιστέψετε πως αυτή η Δευτέρα είναι ικανή να χαλάσει το κέφι σας; Μάλλον όχι!

16117189_1343264372413309_95225960_n

Οπότε, φορέστε το καλύτερο σας χαμόγελο και αφήστε την εσωτερική σας λάμψη να επηρεάσει τον περίγυρο σας μετατρέποντας την blue Monday σε happy Monday! Αξιοποιήστε τον χρόνο που προσφέρει η χειμωνιάτικη περίοδος για εσωτερική αναζήτηση και αυτοβελτίωση. Κάντε μία συμφωνία με τον εαυτό σας και υποσχεθείτε πως αυτή η άνοιξη θα σας βρει ανανεωμένους και με πλήρη συνείδηση ως προς την προσωπική σας ισορροπία. Σκορπίστε λοιπόν το μύθο της ‘’θλιβερής’’ Δευτέρας και σκεφτείτε πως μένουν μόνο λίγες εβδομάδες μέχρι να φτάσει η εποχή των χελιδονιών και να πετύχετε τον προσωπικό σας στόχο… set up your goal! Αξιοποιήστε όλες τις Δευτέρες ή τις συννεφιές της επόμενης περιόδου. Δεν αποτελούν λόγο για σκυθρωπές σκέψεις, αντιθέτως αποτελούν μοναδική πηγή έμπνευσης!

Ένας αρθρογράφος περιοδικού yoga έγραφε πρόσφατα πως η ευτυχία κρύβεται σε μικρές αλλαγές της καθημερινότητας. Ακόμα και σε ένα σύντομο γεύμα. Παρότρυνε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και αγάπη για την τροφή που θα εισέλθει στο σώμα μας. Ισχυριζόταν πως όλο αυτό ενεργοποιεί και προδιαθέτει θετικά τον οργανισμό προσφέροντας του πέρα από τα οφέλη του γεύματος και μία συνολικά πιο αρμονική λειτουργία. Όπως χαρακτηριστικά διατύπωσε μεταξύ άλλων “before you eat me, love me”. Θέστε λοιπόν τους προσωπικούς σας μικρούς ή μεγάλους στόχους, σκεφτείτε αν όντως σας γεμίζουν με χαρά ή αν πρέπει να αλλάξετε κάποιον από αυτούς. Εάν πάλι όλα αυτά είναι πολλά για μία συνηθισμένη Δευτέρα ξετυλίξτε πρώτα το στρωματάκι σας για μία mini & χαλαρωτική πρακτική και έπειτα ξαναδιαβάστε τα παραπάνω!

Μείνετε σε στατικές θέσεις που ανακουφίζουν και αναζωογονούν ξεχωριστές μυϊκές ομάδες και απομακρύνετε κάθε σκέψη από του νου σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά στη σύνδεση με την αναπνοή σας, νιώστε όλη την πορεία του αέρα στο σώμα επιδιώκοντας σταδιακά να επιμηκύνετε τον χρόνο της εκπνοής. Στη συνέχεια απολαύστε τη θέση του καταρράκτη (viparita karani), τις ύπτιες στροφές κορμού, τη balasana, τη marjariasana (και με έκταση θώρακα), την ξεκούραστη θέση της paschimottanasa και έπειτα χαλαρώστε πλήρως στη θέση της savasana.

{Εάν θα σας ανακούφιζε η ύπαρξη κάποιου βοηθήματος (μαξιλάρι, λεπτή κουβέρτα, διπλό στρώμα), μπορείτε φυσικά να το εντάξετε στην πρακτική σας}.

Χαρίστε αυτόν τον πολύ σύντομο χρόνο στον εαυτό σας, σκεφτείτε όλα αυτά που σας κινητοποιούν θετικά, συλλογιστείτε τα λεγόμενα happy tips και σίγουρα αυτή θα είναι μία ξεχωριστή και ευδιάθετη blue Monday! Καλή εβδομάδα!

Άννα Σαρούκου ~ Sol Yoga Athens

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 16 έως 22 Ιανουαρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next ‘’Πάση θυσία’’ στους κινηματογράφους, του Πάνου Λιάκου