Ιδέα, λέξη, λόγος, σε ένα Φεστιβάλ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου χρόνου, μια ζεστή, παγκόσμια γιορτή για τις ιδέες και τη λογοτεχνία. Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BETON7, ένα διήμερο αφιερωμένο στις ιδέες που γίνονται λέξεις και στον λόγο που γίνεται δύναμη για δημιουργία και ζωή.

flust.gr

Αναγνώσεις, «απελευθέρωση» και ανταλλαγή βιβλίων, εκθέσεις, performance, επιλεγμένη μουσική και ραδιοφωνικές συναντήσεις, σε ένα νέο λογοτεχνικό φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να εξελιχθεί σε πλατφόρμα ζωντανής και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ συγγραφέων, αναγνωστών, όσων αγαπούν τα βιβλία και τις ιδέες.

Το φεστιβάλ «ιδέα • λέξη • λόγος», εντάσσεται στα πλαίσια του «Festival of iDEAS», μιας παγκόσμιας διοργάνωσης με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις χωρίς αντίτιμο, απαραίτητα όμως, με ένα βιβλίο (ή περισσότερα αν θέλετε) που θα «απελευθερωθεί» στη συνέχεια για το φεστιβάλ.

Τα βιβλία που θα μείνουν στο χώρο του Beton7 μετά το τέλος του φεστιβάλ, θα προσφερθούν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης στον συμβουλευτικό σταθμό των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
22 & 23 Δεκεμβρίου | «Ραντεβού στα τυφλά μ’ ένα βιβλίο» & «Αναγνώσεις»
Η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ στο καφέ του Beton7. Ελάτε με την παρέα σας να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας και μπείτε σε έναν κόσμο γεμάτο βιβλία και μυστήριο. Σε κάθε τραπέζι, σε κάθε γωνιά του καφέ, βιβλία με καλυμμένα τα εξώφυλλα και τους τίτλους τους, βιβλία ελεύθερα, θα περιμένουν να σας γοητεύσουν και να σας κατακτήσουν με το περιεχόμενό τους. Αφεθείτε στο αισθησιακό παιχνίδι με τις τυπωμένες σελίδες και …πάρτε όποιο βιβλίο θέλετε μαζί σας φεύγοντας. Παράλληλα με το «ραντεβού στα τυφλά» με τα ελεύθερα βιβλία, συγγραφείς, κάθε βράδυ μπαίνουν στην παρέα μας, διαβάζοντας αποσπάσματα από το έργο τους και μοιράζονται μαζί μας την καθημερινή μαγεία των ιδεών που γίνονται λέξεις και λόγος.

23 Δεκεμβρίου | «Σκλάβοι στις εμπνεύσεις τους»*
Συγγραφείς και αυτά που τους εμπνέουν, που τους στοιχειώνουν ή τους κυνηγούν. Μια πρωτότυπη και προκλητική performance-installation, στο θέατρο του Beton7, όπου οι ιδέες και οι εμπνεύσεις παίρνουν σάρκα από την σάρκα των συγγραφέων, ανάσα απ’ την ανάσα τους και ζωή απ’ τη ζωή τους. Ανοιχτή όλη μέρα ως έκθεση, που θα εξελιχθεί σε μια απρόβλεπτη performance. Να είστε έτοιμοι για όλα.
*ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους», του Κων/νου Θεοτόκη.

22 & 23 Δεκεμβρίου | «Ζωής βήματα, ανθρώπων στιγμές»
Περιπλάνηση ζωής με εικόνες και λέξεις. Αφετηρία, η αποτύπωση στιγμών της πόλης της Καβάλας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αναστάσιου Βογιατζίδη και συνοδοιπόροι, αποσπάσματα από τα βιβλία των Εκδόσεων Σαΐτα, επιλεγμένα από τους ίδιους τους συγγραφείς. Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούλιο στα πλαίσια του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων, στην Καβάλα, ταξιδεύει στην Αθήνα για το φεστιβάλ «ιδέα • λέξη • λόγος», στο χώρο εκθέσεων του Beton7.

Ραδιοφωνικές συναντήσεις
Και τις δύο μέρες του φεστιβάλ, το «ιδέα • λέξη • λόγος» συναντά τους φίλους τους βιβλίου, όπου κι αν βρίσκονται. Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στο Chimeres Radio και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο Beton7ArtRadio, δύο ραδιοφωνικές εκπομπές γεμάτες συζητήσεις γύρω από τη λογοτεχνία, συνεντεύξεις και αναγνώσεις από συγγραφείς και καλή μουσική.

Ημερομηνίες: 22 & 23 Δεκεμβρίου 2014 από τις 15:00
Είσοδος ελεύθερη με ένα βιβλίο
BETON7 | Πύδνας 7, Βοτανικός – Αθήνα 11855 | (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Αγώνας για τα δικαιώματα των παιδιών
Next Ancient Greek Sandals: Όταν o μύθος εμπνέει