Θετικός χάρτης αισιοδοξίας: New happy project, της Άννας Σαρούκου

Ο υπέροχος Φλεβάρης με τις αλκυονίδες ημέρες του να λάμπουν για λίγο επάνω στον ουρανό μας δείχνει τον δρόμο προς την Άνοιξη ~όσες συννεφιές ή όσες βροχές κι αν χρειάζεται να διανύσουμε μέχρι τότε~.

solyogaathens

Ωστόσο, δεν αρκούν λίγες ηλιαχτίδες για να μετουσιώσουν τις βαθιά εδραιωμένες προσωπικές μας πεποιθήσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν το καλοκαίρι, τις γιορτές, το Πάσχα ή μερικές αργίες για να νιώσουν λίγη αισιοδοξία… Με αυτές τις σκέψεις οδηγήθηκα στην απόφαση πως ίσως όλοι λίγο – πολύ να χρειαζόμαστε έναν μικρό σημείο αναφοράς. Η σημερινή Δευτέρα λοιπόν θα μπορούσε να αποτελέσει την έναρξη για τον προσωπικό μας χάρτη θετικότητας που θα συντροφεύει κάθε ξεκίνημα εβδομάδας έως και το τέλος του Μαρτίου. Ανεξαρτήτως θερμοκρασιών ή καιρικών φαινομένων θα μας θυμίζει πως κάθε Δευτέρα είναι αφορμή για γιορτή.

Η σημερινή μέρα εγκαινιάζει αυτό το ταξίδι με την αρετή της ευγνωμοσύνης.
Εισπνέουμε βαθειά και αφουγκραζόμαστε την μοναδικότητα της ύπαρξης και την χαρά για όλα όσα πλαισιώνουν εμάς τους ίδιους. Κάνουμε μία παύση από ότι κι αν κάνουμε, παίρνουμε μπροστά μας στυλό και χαρτί και σημειώνουμε 3 πράγματα για τα οποία είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Χωρίς αυτολογοκρισία, σημειώνουμε ελεύθερα αυτό που πραγματικά νιώθουμε –ας είναι και ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια- whatever! Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκφραστεί ελεύθερα, καλλιεργώντας το δικό μας μονοπάτι ειλικρίνειας και ευγνωμοσύνης.

Εισάγουμε αυτήν την σκέψη μέσα σε κάθε πρακτική μας, ενδυναμώνουμε το αίσθημα της ευγνωμοσύνης με κάθε εισπνοή πάνω και κάτω από το yoga mat. Όλη αυτή η δουλειά που θα έχει συντελεστεί στη σκέψη, στο στρωματάκι μας είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ημέρας μας.
Θυμόμαστε πως είναι υπέροχο να φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας με έναν τόσο απλό τρόπο. It’s gratitude time! Ας χαρούμε όλα αυτά για τα οποία προσπαθούμε, επιτυγχάνουμε ή αποτυγχάνουμε καθημερινά. Έχουμε μόνο μία εβδομάδα μέχρι την επόμενη Δευτέρα που θα ανακαλύψουμε το δεύτερο κουτάκι του προσωπικού μας happy project (κάτι σαν επιτραπέζιο παιχνίδι γεμάτο υπέροχες εκπλήξεις)!

Ας ευχαριστηθούμε όοοτι κι αν έχουμε να κάνουμε σήμερα, εισάγοντας την έννοια της ευγνωμοσύνης στον πολύτιμο καθημερινό μας χρόνο. Μοιράζουμε στον περίγυρο μας αυτήν την αίσθηση, σκορπάμε χαμόγελα και βιώνουμε το τόσο όμορφο ταξίδι της προσωπικής μας μεταμόρφωσης! Week number 1: gratitude!
Namaste.

Άννα Σαρούκου ~ Sol Yoga Athens

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 6 ως 12 Φεβρουαρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Νερούδα εναντίον Πελουσοννώ, του Πάνου Λιάκου