Θα επιστρέψουν, του Πίτερ Οικονομίδη

Παρακολούθησα πολύ περισσότερη τηλεόραση την τελευταία εβδομάδα, απ’ όσο συνήθως. Και η Κύπρος ήταν η star ή ο κακός, σύμφωνα με το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα.

Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου καθώς οι τεχνοκράτες της Ευρώπης διέλυαν τη μεγαλύτερη βιομηχανία του νησιού.

Αυτό δεν είναι οικονομική κρίση.
Είναι κοινωνική κρίση. Κρίση αξιών. Και έχω μείνει με την εντύπωση ότι η Ευρώπη είναι ηθικά πτωχευμένη. Ότι το πραγματικό έλλειμμα, είναι έλλειμμα δημοκρατίας.

Είμαι ο άνθρωπος που επινόησε τη φράση «Σκέψου το, γίνεται» για την Τράπεζα Κύπρου. Δεν έψαχνα ένα έξυπνο σλόγκαν. Ήθελα να αντικατοπτρίσω τον πραγματικό χαρακτήρα των αξιοσημείωτων ανθρώπων αυτού του μικρού νησιωτικού έθνους. Άνθρωποι με την ικανότητα να ονειρεύονται. Και με τη δύναμη να μετατρέπουν τα όνειρα σε πραγματικότητα. Όμως, αυτό που έχει τώρα συμβεί δεν είναι όνειρο. Είναι εφιάλτης.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει φίλοι μου.
Φίλοι για τους οποίους έχω βαθύ σεβασμό και θαυμασμό.
Θα επιστρέψουν.

Διότι το θαύμα της Κύπρου δεν είναι ένα θαύμα.
Οι Κύπριοι είναι.

*Ο Πίτερ Οικονομίδης είναι διαφημιστής και είναι ο άνθρωπος που επινόησε το σλόγκαν της Τράπεζας Κύπρου “Σκέψου το, γίνεται”. 

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών protagon.gr

Published by

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Prev My Samos, επιμέλεια Κική Τσακίρη
Next Bitcoin: Το νόμισμα - φάντασμα του διαδικτύου που κέρδισε από την κυπριακή κρίση