Η Gen-zoom και η μόδα

Είναι πια γεγονός ότι η πανδημία του Covid-19 έχει αλλάξει εντελώς την καθημερινότητα μας και τον τρόπο εργασίας μας.

Με την πλατφόρμα Zoom να έχει δώσει μια άλλη διάσταση στις τηλεδιασκέψεις, έχει αρχίσει ήδη να κυκλοφορεί ο τίτλος Gen- zoom, για αυτούς που ταυτίζονται και χρησιμοποιούν ανελλιπώς την πλατφόρμα.

Μέσα σε μόλις 2 μήνες, άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο καθημερινών τηλεδιασκέψεων, γεμίζοντας με σχετικές φώτο όλα τα social media. Από τις πολιτικές τηλεδιασκέψεις μέχρι τις διαδικτυακές συναυλίες και από τα κάθε είδους webinars, όλοι βρήκαν ένα νέο τρόπο φωτογράφησης από τους καναπέδες, με background βιβλιοθήκες ή πίνακες γνωστών ζωγράφων…

Έτσι, από τα στρογγυλά τραπέζια, με φόντο θέα στη θάλασσα ή την design διακόσμηση, όπου τα στελέχη επιχειρήσεων σχεδίαζαν στρατηγικές και στόχους, ντυμένοι με κοστούμια και ταγέρ ακολουθώντας το ενδεδειγμένο για την περίσταση dress code, περάσαμε στα ψηφιακά παράθυρα.

Πλέον, η προσοχή της εμφάνισης δίνεται από τη μέση και πάνω εκεί ακριβώς που εστιάζει η κάμερα. Οπότε κάλλιστα μπορούμε να φοράμε ένα υπέροχο πουκάμισο, σακάκι ή t-shirt και από κάτω την πιτζάμα μας. Χρησιμοποιώντας δε και τις αμέτρητες επιλογές φίλτρων, κάθε γυναίκα φαίνεται όπως ακριβώς θέλει να δείχνει… (αυτό δεν έχει αλλάξει με την πανδημία)  βγάζοντας ανάλογες φωτογραφίες από τη μέση και πάνω.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Voque αυτό το είδος φωτογράφησης έχει να εμφανιστεί από το 1930. Τότε βέβαια οι φωτογραφίες είχαν μια διαφορετική ατμοσφαιρική διάσταση…

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Ray Dalio: Τι σημαίνει o Covid-19 για την παγκόσμια οικονομία
Next Μαζί στο σπίτι με τα WhatsApp sticker