Η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, 16– 22 Νοεμβρίου 2015 στην Ελλάδα

Οι Industry Disruptors – Game Changers υποστηρίζουν για ακόμη μία χρονιά ενεργά την 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα από 16 – 22 Νοεμβρίου 2015.

Σε διεθνές επίπεδο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και με την υποστήριξη του ιδρύματος Kauffman.

Με εκδηλώσεις και συμμετοχή από 150 χώρες, με πάνω από 24.000 υποστηρικτές και πάνω από 7 εκατομμύρια παριστάμενους διεθνώς, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς θέσεων εργασίας, που ιδρύουν επιχειρήσεις με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίξουν ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη και να συμβάλουν στην επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας.

Στην Ελλάδα, με την τεράστια οικονομική κρίση και το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ταυτίζεται φέτος με μια μοναδική ευκαιρία:

Να μεταμορφώσουμε τις δυσκολίες σε νέες διεξόδους και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα ώστε να ανοίξουμε το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον, για όλους.

Να μετατρέψουμε την επιχειρηματικότητα από μία στενή έννοια εμπορικής σημασίας σε μία ουσιαστική πολιτιστική εξέλιξη που θα αλλάξει τις ζωές και τη νοοτροπία μας.

Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, προωθώντας και προάγοντας ταυτόχρονα την εικόνα και την πολιτιστική παραγωγή της χώρας μας και στο εξωτερικό.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι νέες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη πρόσβασης σε νέες υπερεθνικές αγορές για την προσέγγιση πελατών, συνεργατών, μεντόρων αλλά και πηγών χρηματοδότησης. Η οικονομική εξωστρέφεια της χώρας μας αποτελεί μονόδρομο και τα δίκτυα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας συνδέουν τους Έλληνες επιχειρηματίες με περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, από το 2008, δεκάδες Εθνικοί Συνεργάτες δηλώνουν συμμετοχή και διοργανώνουν δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, προβάλλοντας άμεσα την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα αλλά και των φορέων που πρωταγωνιστούν σε αυτήν.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας μας δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προωθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την παρουσία τους στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο.

Ελάτε, λοιπόν, να απελευθερώσουμε όλοι μαζί τις ιδέες μας. Οργανώστε και εσείς μία δράση από 16-22 Νοεμβρίου 2015 και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Σχετικά με το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας – GEN 
Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας είναι μία πλατφόρμα προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, που υποστηρίζουν ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο στο να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις μετατρέψουν σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας στην καινοτομία και ενδυναμώνοντας την οικονομική σταθερότητα διεθνώς. Στις πρωτοβουλίες του ΠΔΕ περιλαμβάνονται η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας για την Επιχειρηματικότητα και το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η Παξιμαδόκουπα με τις μαντινάδες, της Κατερίνας Σταματελοπούλου
Next Η μόδα στο προσκήνιο