Η υγεία, η θεραπεία και το κέρδος… της Κικής Τσακίρη

Με ετήσια κέρδη 500 δις ευρώ, η βιομηχανία φαρμάκων σημειώνει απίστευτα κέρδη βασισμένη στο υπάρχων καθεστώς, που αφορά την στήριξη σε κατοχυρωμένα με ευρεσιτεχνία φάρμακα. Με αυτές τις συνθήκες η πρόληψη ή ακόμα και η εξάλειψη ασθενειών δεν είναι κερδοφόρα υπόθεση για την φαρμακευτική βιομηχανία, αλλά μάλλον αντίθετη προς τα συμφέροντα της.

Οπότε η αντίδραση τους είναι στην κατεύθυνση της συνέχισης ενός κατεστημένου χρόνων, που εξυπηρετεί μόνο τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και αποδεκατίζει ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είχαν γιατρευτεί από ασθένειες.

Από την δεκαετία του 1980 φυσικές θεραπείες, βιταμίνες κλπ. έχουν «πολεμηθεί» από τις φαρμακοβιομηχανίες επειδή δεν κατοχυρώνονται με ευρεσιτεχνία και επειδή αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικά και έχουν βοηθήσει στο να εξαλειφθούν ασθένειες. Με πολλούς τρόπους οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν καταφέρει η ιατρική επιστήμη μέσω της ανεξέλεγκτης συνταγογραφίας και η πολιτική μέσω της διαπλοκής, να εξαρτώνται οικονομικά από εκείνην.

Η υγεία η πρόληψη και η θεραπεία των ασθενειών έρχονται πάντα σε δεύτερη μοίρα.

Published by

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Prev Προετοιμασία για πτήσεις με πολλές αναταράξεις…
Next Κούρεμα... στις ειδικές συνθήκες, της Μαγδαληνής Τσουρδιού