Η σκάλα της Santa Maria del Monte

Σίγουρα είναι ένα όμορφο λουλουδιαστό θέαμα αυτό που αντικρίζουν οι επισκέπτες της πόλης Caltagirone στη Σικελία. Η σκάλα της Santa Maria del Monte έχει 142 σκαλοπάτια τα οποία το καθένα είναι διακοσμημένο με διαφορετικό κεραμικό, με στυλ και στοιχεία που προέρχονται από την χιλιετή παράδοση της αγγειοπλαστικής στην πόλη.

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των ανθεστηρίων La Scala Flower Festival δύο χιλιάδες φυτά σε γλάστρες και λουλούδια σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις διακοσμούν την σκάλα Santa Maria del Monte δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Το La Scala Flower Festival πραγματοποιείται ως ένα αφιέρωμα στην Παναγία της Conadomini, που είναι η προστάτιδα και πολιούχος της πόλης της Caltagirone. Φέτος το σχέδιο της σκάλας δημιουργήθηκε από τον Angelo Murgo και περιελάμβανε γεράνια, κατιφέ και πυξάρια.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ερντέμ Γκιουντούζ: Ο ακίνητος διαδηλωτής βραβεύεται
Next Όταν τα smart phones «κλέβουν» τις στιγμές της ζωής μας