Η σημασία της ευτυχίας για την επαγγελματική μας ζωή

Με την καθημερινότητα και το άγχος της δουλειάς πάντα πρωταγωνιστή, η επιδίωξη της επαγγελματικής επιτυχίας αλλά και της επιβίωσης, μας στρεσάρει ψυχολογικά και μας αφαιρεί την δυνατότητα να ευχαριστηθούμε ό,τι και αν κάνουμε.

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Stanford όμως, δείχνει, ότι για να είμαστε επιτυχημένοι στη δουλειά μας πρέπει πρώτα να είμαστε ευτυχισμένοι και να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα μικροπράγματα γύρω μας. Ακούγοντας το βέβαια αυτό, σε πολλούς, προστίθεται άλλο ένα άγχος και η αναμενόμενη ερώτηση: και πως θα το καταφέρω να είμαι ευτυχισμένος, πώς γίνεται αυτό; H Emma Seppala συγγραφέας του βιβλίου The Happiness Track, δίνει συγκεκριμένες συμβουλές για το πως μπορούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και να δημιουργήσουμε μια ψυχική ευεξία. Όπως γράφει στο βιβλίο της, η αυτοκριτική δεν μας κάνει καλό τελικά, αντίθετα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν ένα καλό φίλο που θέλει να τον στηρίξουμε και να τον συμπονέσουμε. 

Μια από τις συμβουλές της είναι: Όταν νιώθουμε πολύ πιεσμένοι ένα mail στον εαυτό μας, σαν να γράφαμε σε ένα φίλο, μας βοηθάει να αποφορτίσουμε. Ίσως στην αρχή να φαίνεται περίεργο αλλά αν δούμε τον εαυτό μας σαν τον φίλο που μας καταλαβαίνει στα δύσκολα, η κατάσταση αποκτά άλλες προοπτικές….

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και υπεύθυνη του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 8 έως 14 Φεβρουαρίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Η Μαλάκ ταξιδεύει από τη Συρία