Η σεξουαλική ζωή του κ.& της κ. Παπαχαραλάμπους, σε μια θεραπευτική παράσταση

Στην αρχή προσπάθησε να θεραπεύσει τη “Σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη” και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία! Ο λόγος για τον πάντα εκπληκτικό σε ότι και να κάνει Γιάννη Ζουγανέλη, στην παράσταση “Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους” που αποτελεί την συνέχεια της πρώτης, σε σενάριο της επίσης επιτυχημένης Δήμητρας Παπαδοπούλου. Αυτή την φορά ψυχαναλυόμενοι είναι ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Τζόυς Ευείδη που μετά τις συστάσεις του ζεύγους Νικολαΐδη αποφασίζουν να εμπιστευτούν την σεξουαλική τους ζωή, για να τους την αναδιαμορφώσει, στον γνωστό σεξολόγο Γιάννη Λεονάρδο (Γιάννης Ζουγανέλης). Σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να καταλάβει κάποιος ότι με όλους αυτούς τους εξαιρετικούς συντελεστές αυτή η παράσταση θα είναι μια καλοκαιρινή θεατρική επιτυχία.

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως στην παράσταση; Ο κύριος και η κυρία Παπαχαραλάμπους περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση και o πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας (Γιάννης Ζουγανέλης) αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα τους, βάζοντάς τους σε ένα group therapy, στο οποίο… συμμετέχει και το κοινό! Θεατές και ηθοποιοί γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος επιδιώκει να καθοδηγήσει άπαντες στη σεξουαλική ευτυχία.

Σε σχέση με το 2010, όταν πρωτοανέβηκε το έργο, τώρα τα οικονομικά προβλήματα είναι ακόμη χειρότερα και η λίμπιντο των Ελλήνων ακόμη πιο πεσμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ζευγάρι υπήρξε για χρόνια παράνομο, μέχρι που η σχέση τους νομιμοποιήθηκε. Τώρα, βιώνει τη σεξουαλικότητά του υπό συνθήκες έγγαμου βίου και υπόκειται στη φθορά της ρουτίνας και της καθημερινότητας, η οποία σε συνδυασμό με την πίεση της οικονομικής κρίσης, κάνει την κατάσταση να φαντάζει ανεξέλεγκτη. Προσθέστε και την ασυμφωνία χαρακτήρων σε πολιτικό επίπεδο. Αμφότεροι, κάποτε αριστεροί προς το ΚΚΕ. Τώρα , ο μεν Γεράσιμος-δημοσιογράφος στο επάγγελμα και άνεργος- έγινε ΣΥΡΙΖΑ, η δε Τζόϋς -κομμώτρια, με δική της επιχείρηση-ψήφισε Σαμαρά. Όλα αυτά κι άλλα πολλά, όπως ανομολόγητα πάθη, περίεργες επιθυμίες και απωθημένα αποκαλύπτονται, καταγράφονται και ψυχαναλύονται.

Την ώρα που το ζευγάρι βγάζει επί σκηνής τα «εν οίκω εν Δήμω» το κοινό συμμετέχει σε ασκήσεις αποσυμπίεσης, χαλάρωσης και γελιοθεραπείας και διώχνει από πάνω του παρακρατημένο θυμό χρόνων. Επίσης καθοδηγεί την τύχη του ζευγαριού με τον πιο δημοκρατικό τρόπο. Εκλογές! Ψηφίζει και αποφασίζει για την εξέλιξη του έργου.
Η «Σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους» είναι η καθημερινότητά μας. Οι συνεδρίες του Γεράσιμου και της Τζόυς αποτυπώνουν τις ζωές όλων μας. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπογράφει μια ακόμη ρεαλιστική μυθοπλασία που μας καθρεφτίζει, με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φθορά και την προσπάθεια αναγέννησής τους. Η ίδια εξηγεί: «Ενώ το σεξ από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε η πιο φθηνή διασκέδαση, με την κρίση πολλά ζευγάρια πλέον είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν (σ.σ.: τον γιατρό) για να θυμηθούν πώς γίνεται».

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βίντεο: Αντώνης Δελαπόρτας
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Φρόσω Ράλλη
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Η παράσταση ταξιδεύει ήδη σε όλη την Ελλάδα και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
24 Ιουλίου
Αργοστόλι, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ 21:15

25 Ιουλίου
Ληξούρι, Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης 21:15
26 Ιουλίου
Ζάκυνθος, Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου 21:30
29-30 Ιουλίου
Ηράκλειο, Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης 21:30
5 Αυγούστου
Μυτιλήνη, Θέατρο Κάστρου 21:15
8 Αυγούστου
Ρόδος, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου 21:30 Στα πλαίσια του Rhodes Festival Summer Live

10 Αυγούστου
Πόρτο Ράφτη, Θέατρο ΑΛΕΞ 21:15
1 Σεπτεμβρίου
Αιγάλεω, Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής” 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 18€,Φοιτητικό-μαθητικό: 15€, Ανέργων –Πολυτέκνων-Συλλόγων:13€

Προπώληση:Viva.gr 11876

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Δεν είμαι πια άνεργος… βρήκα δουλειά!
Next Τα αόρατα πρόσωπα της βίας, της Κικής Τσακίρη