Η ρομαντική διάσταση του γάμου, της Μαγδαληνής Τσουρδιού

Γάμος. Παλιότερα, δηλαδή προ οικονομικής κρίσης, ήταν μια απόφαση που παίρνονταν πολύ ευκολότερα απ’ όσο σήμερα. Σήμερα, τα ζευγάρια το σκέφτονται περισσότερο, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές καταλήγουν απλά στο δημαρχείο ή περιμένουν τον ερχομό ενός παιδιού ώστε να κάνουν γάμο και βάπτιση μαζί. «Παίζει» πολύ τελευταία. Γάμοι θα γίνονται πάντα. Όσο υπάρχουν δεμένες οικογένειες, όσο υπάρχουν πολλοί συγγενείς, όσο υπάρχουν τ’ αθάνατα έθιμα και όσο υπάρχει η τρέλα και η διάθεση για γλέντι.

Όπως και η πλειοψηφία των κοριτσιών έτσι και εγώ έχω σκεφτεί πώς θα ήθελα να είναι ο γάμος των ονείρων μου. Πώς θα ήθελα να είναι το νυφικό που θα φορέσω, πώς θα είναι ο πρώτος χορός, σε ποια εκκλησία και άλλα πολλά. Όσον αφορά στο νυφικό νομίζω πως όλες, ακόμα και οι πιο «φιλελεύθερες», κάποια στιγμή έχουν φανταστεί τον εαυτό τους μέσα σε αυτό.

Το θέμα είναι πως όσο μεγαλώνεις, αλλάζεις. Αλλάζουν οι καταστάσεις, αλλάζουν οι «καιροί», αλλάζει ο κόσμος γύρω σου, τίποτα δεν μένει ίδιο. Αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις το γάμο γιατί έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση. Έχουν αλλάξει οι νοοτροπίες, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες, έχουν αλλάξει τα «μπορώ». Το παραμύθι έχει γίνει πεζή πραγματικότητα και σκέφτεσαι με άλλα δεδομένα.

Παρ’ όλα αυτά, τα «θέλω» μένουν ίδια και αυτό είναι που μας κάνει ακόμα να θέλουμε να προσπαθήσουμε για το «παραμύθι». Ξέρετε, το κόστος ενός γάμου μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη, ωστόσο μπορείς εσύ να καθορίσεις το ποσό που επιθυμείς να διαθέσεις. Πρόσφατα βοήθησα δυο πολύ καλούς μου φίλους στην οργάνωση του γάμου τους. Η πρώτη ερώτηση ήταν: «Πόσα θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε για το γάμο σας;». Από εκεί ξεκινούν όλα. Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει την ωραιότερη μέρα της ζωής σου, αν εσύ το θέλεις. Μπορεί να μην κάνεις την τελετή τύπου «Ο γάμος του καλύτερου μου φίλου», αλλά να πλησιάσεις αυτήν του «Γάμος αλά Ελληνικά». Εννοώ, πως μπορεί να μην έχεις για ανθοστολισμό πεόνιες και για νυφικό Vera Wang, αλλά να έχεις υπέροχα τριαντάφυλλα και νυφικό του στυλ σου από ένα atelier της πόλης σου. Όπως και να’ χει, είτε με λίγα είτε με πολλά, θα είναι ο γάμος που εσύ ονειρεύεσαι. Θα είσαι εσύ η βασιλοπούλα του παραμυθιού σου, της οποίας ο γάμος δεν θα είναι το Ευτυχισμένο Τέλος αλλά η Αρχή.

Published by

Μαγδαληνή Τσουρδιού

Γεννήθηκε στην Ρόδο στις 4 Νοεμβρίου 1986 Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πρωτεύουσα ειδίκευση: Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Δευτερεύουσα ειδίκευση: Διεθνείς Σχέσεις.Πήρε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών «Πολιτικές, οικονομικές και διεθνείς σχέσεις στη Μεσόγειο» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ήταν Διοργανώτρια και βασική ομιλήτρια στην ημερίδα «Mare Nostrum 2 και 3 το 2011 και το 2012 αντίστοιχα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.Εργάζεται στην εταιρία mgk.advertising
Prev Σκέψεις που φέρνει ένα… κόκκινο ποδήλατο, της Αναστασίας Κορινθίου
Next Πλούσιο πρωινό σε μια φέτα κέικ, της Εμμανουέλας Κόκκαλη