Η πρώτη ταινία για τον COVID-19

Ήταν στα τέλη Ιανουαρίου όταν ο Καναδός κινηματογραφιστής Mostafa Kesvaris διάβαζε στην εφημερίδα, μέσα σε ένα ασανσέρ, για τον ιό που είχε πλήξει την Κίνα. Τότε, τίποτα δεν φαινόταν ότι αυτή η επιδημία θα εξελισσόταν σε πανδημία βάζοντας σε καραντίνα όλο τον πλανήτη. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση στον Kesvaris ήταν η ρατσιστική αντιμετώπιση προς του Κινέζους για την διασπορά  του κορωνοϊού.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για μια ταινία με θέμα την ξενοφοβία και την πανδημία. Τι συμβαίνει όταν επτά άνθρωποι παγιδεύονται σε ένα ασανσέρ και αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ένας από αυτούς έχει το Covid-19;  Η ταινία αφορά τον φόβο και τη μελέτη της κοινωνίας, των ανθρώπων και των ηθικών επιλογών. Το παράδοξο είναι ότι πρώτη φορά μια ταινία γυρίστηκε με το θέμα της να είναι μια ιστορία σε πλήρη εξέλιξη, σε πραγματικό χρόνο.

Ο Mostafa Kesvaris έγραψε το σενάριο σε 2 εβδομάδες βρήκε το καστ των ηθοποιών Όλα τα γυρίσματα έγιναν σε έναν ανελκυστήρα όπου εξελίσσεται όλο το story της ταινίας. Με το τέλος των γυρισμάτων ξεκίνησε η επιβολή των μέτρων και το κλείσιμο όλων των κινηματογράφων. Όπως δήλωσε ο Kesvaris στο New York Times, αυτή η ταινία ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και το πιθανότερο είναι να προβληθεί διαδικτυακά.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ψηφιακή βόλτα στο μουσείο του Βατικανού
Next Κομψά, χειροποίητα και αντιβακτηριακά γάντια από μια σχεδιάστρια μόδας