Η Πορνοστάρ με διδακτορικό που δικαιώνει την διατήρηση… αιωνίων φοιτητών, του Βαγγέλη Γεωργίου

Βάζει την κασέτα στο βίντεο πατάει το play και αράζει να δει το ταινιάκι. Τον Μάρτιο του 1996 κυκλοφορούσαν ευρέως και τα DC και DVD player oπότε ίσως να την είδε εκεί. Δεν είχε βάλει την «Λίστα του Σίντλερ» ή το “Ρομπέν των Δασών” αλλά μια ωραία πορνοταινία με την αγαπημένη του «καλλιτέχνιδα», την Michell. Είχε πάθει τέτοια εμμονή με τον κώλο αυτή της πορνοστάρ που σε κάποια φάση παίρνει την μεγάλη απόφαση να την «ρίξει».

Ντύνεται, ετοιμάζεται και πάει να την βρει να της τα πει χύμα. Αλλά επειδή ήταν άνθρωπος των πράξεων και όχι των λέξεων μόλις την εντόπισε την πλησίασε και αφού την άρχισε στις σφαλιάρες της άνοιξε τα πόδια. Αφού την βίασε, την χτύπησε τόσο πολύ που η γυναίκα ήταν ετοιμοθάνατη.

Το περιστατικό αυτό άλλαξε την ζωή της Michell Sharon, της αμερικανίδας πορνοστάρ που έπαιξε σε 2000 ταινίες στα 25 χρόνια της καριέρας της σε πολλές από τις οποίες έχοντας σνιφάρει στο backstage κάποια γραμμάρια ηρωίνης… μπερκέτι! Την δεκαετία του 1980 είχε κάνει θραύση ενώ οι «υποκριτικές» της επιδόσεις εκτιμήθηκαν από την βιομηχανία του πορνό κερδίζοντας ένα σωρό βραβεία ολόκληρα μακρινάρια και όχι απλά λες ένα Oskar και έξω από τη πόρτα. Καλά όλα αυτά μα ο βιασμός του 1996 την οδήγησε στην μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της: να κόψει το πορνό και τα ναρκωτικά μαχαίρι και να αφιερωθεί στην… έρευνα. Εκεί που έβγαζε τα μάτια της μπροστά στους καμεραμεν και τον μπούμαν ας τα βγάζει πάνω από σύγγραμμα.

Επέστρεψε στο κολλέγιο και αφού ξεμπέρδεψε έκανε ένα μεταπτυχιακό και αμέσως μετά ήθελε να κάνει και διδακτορικό πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα στο Ινστιτούτο Προηγμένης Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

Ήταν η περίοδος που είχαν σημειωθεί αναρίθμητα ξεσπάσματα κρουσμάτων AIDS σε παρτενέρ της Michell και αυτό την θορύβησε ξεκινώντας μια εκστρατεία ελέγχου και περιορισμού του ιού στους πρώην συναδέλφους της. Το 1998 με την υποστήριξη και της Βιομηχανίας πορνό ίδρυσε το δικό της ιατρικό κέντρο στο Λος Άντζελες, AIM Medical το οποίο εξέταζε ηθοποιούς πορνοταινιών για σεξουαλικά νοσήματα και AIDS προσφέροντας παράλληλα και ενημέρωση και πληροφορίες στους «τολμηρούς» εργαζόμενους.

Από το 2004 στο Ιατρικό Κέντρο της Δρ. Michell εξετάζονταν 1.200 ηθοποιοί ανα μήνα ενώ μέχρι το 2011 τουλάχιστον 12.000 αστέρες του πορνό είχαν ελεγχθεί περιορίζοντας αποφασιστικά την επέκταση του ιού. Τώρα βέβαια υπήρχαν και κάτι θεματάκια με το ιατρικό απόρρητο αλλά τέλος πάντων. Η Sharon σήμερα ενημερώνει τον κόσμο online αλλά και με κανα αρθράκι στους New York Times πώς να φορέσουμε καπότα μπροστά στην κάμερα.

Έτσι από «ατύχημα» βρέθηκε να ασχολείται με το πορνό η Τζούλια Αλεξανδράτου άλλο τόσο από ατυχές περιστατικό βρέθηκε να αφήνει το πορνό η Michell για να γίνει δόκτωρ… Γι αυτό σου λέω, άσε τους να είναι εκεί στις λίστες σπουδαστών των Πανεπιστημίων και ας μην πατήσουν το πόδι τους… μπορεί να αλλάξει ο καθένας καριέρα. Τώρα βέβαια αν συμβεί το αντίθετο και από επιστήμονες γίνουν πορνοστάρ τότε κάτι δεν πάει καλά με την αξιολόγηση… Αυτά.

Published by

Βαγγέλης Γεωργίου

O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Είναι αρχισυντάκτης στο slpress.gr του Σταύρου Λυγερού.
Prev Ένας ωκεανός πλαστικών προς εξάλειψη
Next Only Fitness Tips, της Ευαγγελίας Ζευκιλή