Η πεζή πραγματικότητα, του Σπύρου Χαραλάμπους

9544969243_5e680aa8ab

Κάνοντας ένα ζάπινγκ, βλέπω την πρεμιέρα του “Στην υγειά μας” στον ALPHA με κεντρικό καλεσμένο τον Έλληνα, με όλη τη σημασία της λέξεως, Μίκη Θεοδωράκη. Θα ήθελα, λοιπόν, να σταθώ για λίγο στα λόγια του «Πατριάρχη» της μουσικής. Σχολίασε πώς είναι δυνατόν οι πολιτικοί να μη διώχνουν, έστω και με τη βία, τους ναζί από τη Βουλή. «Λειτουργώ με αυτοματισμό μόλις βλέπω κάποιον να χαιρετά ναζιστικά, νομίζω πως θα τον σκοτώσω κι αυτό γιατί από τέτοιους ανθρώπους εκδιώχτηκα, φυλακίστηκα και βασανίστηκα». Ανέφερε, επίσης, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ’63 δολοφονήθηκε το «γελαστό παιδί» και τότε, όπως και τώρα, η δικαιοσύνη ξύπνησε από λήθαργο δεκαετιών. Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί σημαία για τους απανταχού Έλληνες και τέτοιου είδους άνθρωποι πρέπει να ακούγονται.

Επιστρέφοντας, ωστόσο, στην πεζή πραγματικότητα και παρακολουθώντας τα γεγονότα με εξαιρετικό ενδιαφέρον, εκπλήσσομαι με την υπομονή μας. Θα ήθελα να ξέρω… η ημερομηνία λήξης μας πότε είναι;

Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ακόμη βράζει. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται, ενώ όσο οι μέρες περνούν, τόσο περισσότερα στοιχεία συλλέγονται και περισσότερες κατηγορίες απαγγέλλονται. Τα «πρωτοπαλίκαρα» όμως, όπως αποκαλούνται από πολλούς, ακόμη φωνάζουν για την αθωότητά τους. Πολλοί επίσης, εκ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης, υπαινίσσονται πως πλέον άλλαξαν και δεν ασπάζονται το ναζισμό πια. Δηλαδή, τί θέλουν να μας πουν; Ότι πήραν αντιβίωση και τους πέρασε; Τί πίνετε και δεν μας δίνετε κύριοι; Το καλό είναι πως, σιγά-σιγά, όσοι τους ψήφισαν το μετανιώνουν και ελπίζω να μην επιστρέψουν ποτέ σε αυτή την επιλογή τους.

Από την άλλη, η Τρόικα συνεχίζει να λύνει και να δένει στη χώρα. Απτόητη στηρίζει την εξαθλίωση. Τελευταίο της κατόρθωμα είναι οι κωλυσιεργίες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Μας λένε ανοιχτά πως θέλουν να μας φτάσουν στον πάτο, κι αυτό δεν είναι προπαγάνδα, είναι η ματιά κάθε ανθρώπου που μοχθεί για να τα βγάλει πέρα. Που θα μας οδηγήσει αυτό; πότε και με ποιον τρόπο θα τελειώσει; Δύσκολη η απάντηση και ίσως να μην βρίσκεται ούτε στους πυρήνες των κυβερνώντων.

   993422_303677373106051_1191915948_nΟ Σπύρος Χαραλάμπους είναι φοιτητής στο τμήμα  φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Με τη δημοσιογραφία καταπιάστηκε ενώ άρχισε να γράφει στο polispost.com παίρνοντας συνεντεύξεις από επωνύμους όπως η κα Τσαλιγοπούλου, η κα Μάρθα Καραγιάννη, ο Πάνος Μουζουράκης και από πολλούς άλλους. Πλέον έχει αναλάβει το κομμάτι των συνεντεύξεων στο δημοφιλέστερο free press περιοδικό της Ηπείρου, στο Double magazine και στην κοινωνικοπολιτική εφημερίδα Ρωγμή των Ιωαννίνων. Παράλληλα γράφει και στο site της κας Χριστίνας Πολίτη το cosmopoliti.com. H ραδιοφωνική του εκπομπή στο www.doubleradio.gr με το όνομα Double Devil με τον Σπύρο Χαραλάμπους και το Διονύση Μουρίκη θα παίζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη 20.00-21.00! Μπορείτε να την ακούσεται από την σελίδα  doubleradio.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Από την ανεργία ξύγκι, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Εθνικός στόχος το… no smoking