Η ορειβασία στο Mont Blanc έκρυβε έναν θησαυρό

Ένας νεαρός Γάλλος ορειβάτης στην ανάβαση του για την κορυφή του βουνού Mont Blanc ανακάλυψε ένα θησαυρό σε ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο από ρουμπίνια σμαράγδια και ζαφείρια, αξίας € 246.000 περίπου. Ο θησαυρός ήταν θαμμένος στο βουνό μετά από αεροπορικό δυστύχημα πιθανότατα από ινδικό αεροπλάνο που συνετρίβει πριν από 47 χρόνια.

Ο νεαρός 20 χρόνος ορειβάτης θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και εξέπληξε τους πάντες όταν παρέδωσε το κουτί με τα κοσμήματα στις αρχές μιας και σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία θα μπορούσε να τα κρατήσει. Τώρα οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη ή τους κληρονόμους του στην Ινδία Από το 1950 έως το 1966 δύο αεροπλάνα από την Ινδία συνετρίβησαν στο Mont Blanc και από τότε οι ορειβάτες έχουν συλλέξει πολλά αντικείμενα κάθε είδους, από τα δυστυχήματα όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Οι αρχές ανησυχούν ότι μετά από αυτό το περιστατικό πολλοί θα είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να ανέβουν το βουνό με σκοπό την ανακάλυψη και άλλου θησαυρού ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους μιας και η ανάβαση στο Mont Blanc θεωρείται πολύ επικίνδυνη.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Samantha Lewthwaite: Η λευκή χήρα
Next Ο ναζιστής που έσωσε τον… τσιγγάνο, του Βαγγέλη Γεωργίου