Η μέρα ξεκινάει με yoga, της Άννας Σαρούκου

Πολλοί λαοί έχουν συνυφασμένη στην φιλοσοφία τους την πρωινή γυμναστική ως τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσουν τη μέρα τους και μάλλον έχουν δίκιο! Και πόσο μάλλον εάν μιλάμε για ένα μάθημα yoga. Τις πρώτες ώρες της ημέρας ο οργανισμός είναι ανοιχτός να αφεθεί, να δεχτεί ερεθίσματα και να ενεργοποιηθεί πλήρως ξεκινώντας με ένα ευχάριστο αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας που τον ακολουθεί και για την υπόλοιπη ημέρα.

yoga

Αρχικά προετοιμάζεται ομαλά για την μετάβαση από την κατάσταση του ύπνου μέσω ευχάριστων θέσεων στρέτσινγκ για την ενεργοποίηση της σπονδυλικής στήλης και των μυών. Παράλληλα επιτυγχάνεται ηρεμία του νου και μία τάση ενδοσκόπησης, προτού ξεκινήσει μία, ενδεχομένως, πιεστική ημέρα. Καλλιεργείται λοιπόν ηρεμία και ισορροπία –όπως και σε κάθε πρακτική άλλωστε- με τη μόνη διαφορά πως το πρωί μας δίνεται η δυνατότητα να προσπαθήσουμε όλα όσα επιθυμούμε με την έναρξη αυτής της μέρας και όχι σε μορφή απολογισμού όπως συμβαίνει στις βραδινές πρακτικές. Επιλέγουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μία θετική εμπειρία!

Ένα πρωινό yoga session μας βοηθάει περισσότερο να διατηρήσουμε ένα όμορφο χαμόγελο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ανοίγει το σώμα και το νου με ευγένεια και ηρεμία μέσω απαλών αλληλουχιών asanas που μας οχυρώνουν για μία πιο θετική οπτική των όποιων καταστάσεων κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια.

Ιδανική επιλογή για πρωινή πρακτική αποτελεί ο χαιρετισμός στον ήλιο και οι στροφές κορμού που θα επιτρέψουν στο σώμα μας να ανοίξει με το δικό του ρυθμό και να απολαύσει την υπόλοιπη ημέρα. Εάν λοιπόν οι κουβέρτες (τις χειμωνιάτικες μέρες) αποτελούν μία καλή δικαιολογία για να μην σηκωθείτε από το κρεβάτι σας, φανείτε αποφασιστικοί και γνωριστείτε λίγο καλύτερα με το στρωματάκι σας και υπό το φως της ημέρας βιώνοντας τα ευεργετικά οφέλη αυτής της πρακτικής. Namaste λοιπόν!

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 21 έως 27 Νοεμβρίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό
Next ‘’Σύμμαχοι’’ με φόντο Καζαμπλάνκα και Λονδίνο, του Πάνου Λιάκου