Η Κομισιόν αναρωτιέται πού είναι οι άγαμοι άρρενες;, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

2952431988_aee9c59590

Και ξαφνικά, πριν καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις για την περικοπή των συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες, η Κομισιόν δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα. Ζητά να ενημερωθεί για ποιούς λόγους δεν απολαμβάνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά προνόμια και οι άγαμοι άρρενες. Μάλιστα, αν δεν υπάρξει στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη απάντηση από την Ελληνική πλευρά, η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Προβλέπεται, λοιπόν, μετά από αυτή την εξέλιξη να ανοίξει νέος κύκλος αντιδράσεων και συζητήσεων τόσο από τα κόμματα, σχετικά με την ισότητα των φύλων, όσο και από τους άγαμους άνδρες που λογικά θα αποκτήσουν κίνητρο για να διεκδικήσουν συνταξιοδοτικά προνόμια που δεν είχαν… προ Κομισιόν.

Όπως φαίνεται με όλα αυτά, η έννοια της σύνταξης, όπως και τόσες άλλες έννοιες τα τελευταία χρόνια, αποκτά πλέον μια άλλη σημασία. Το θέμα, βέβαια, είναι ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε μια χώρα υπερήλικων συνταξιοδοτημένων άγαμων θυγατέρων και αρρένων και τότε… Ποιός θα δουλεύει για να πληρώνει τις συντάξεις τους;

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Δημήτρης Μαμαλούκας, Δημήτρης Σωτάκης, Θανάσης Χειμωνάς, προτείνουν βιβλία, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next H θεωρία του καρπουζιού, της Μαριλένας Καραφώτη