Η ζωή μας τον Σεπτέμβρη, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Είπαμε, ο Αύγουστος είναι των διακοπών αλλά μην το κάνουμε και δράμα που ήρθε το Φθινόπωρο και ο Σεπτέμβρης. Το πρόβλημα μας δεν είναι οι εποχές του χρόνου, αλλά η εποχή που διανύουμε…

Πάντως, το αμερικανικό Κογκρέσο είναι ακόμα σε διακοπές, κι έτσι πριν τις 9 Σεπτέμβρη δεν θα ξέρουμε αν θα δώσει το πράσινο φως για την επίθεση στη Συρία. Άλλωστε, εδώ έχουμε τον δικό μας ιδιαίτερο πόλεμο με την καθημερινότητα και την επιβίωση σε μια χώρα που μοιάζει να καταρρέει. Όπως γίνεται πάντα περιμένουμε έναν από μηχανής Θεό να μας σώσει, και στην συγκεκριμένη περίπτωση περιμένουμε τις εκλογές της Γερμανίας και το αποτέλεσμα τους για να δούμε τί θα μας ξημερώσει. Βέβαια, στο debate ανάμεσα στους δύο μονομάχους των γερμανικών εκλογών, την Angela Merkel και τον Peer Steinbrück, η μεν πρώτη είπε ότι δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα, δήλωση που δεν σου δίνει ελπίδες, και ο δεύτερος ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ και όχι θανατηφόρες δόσεις, δήλωση που ακούγεται ευχάριστα και θα τσιμπήσει ψηφαλάκια από την ομογένεια στην Γερμανία.

Άντε τώρα, βγάλε άκρη ποιόν θέλουμε εμείς για από μηχανής Θεό από τους δύο… Γιατί, όσο και να μισούμε την Angela Merkel για όλα μας τα δεινά, μέχρι τώρα τις δόσεις μας τις δίνει πριν πάθουμε στερητικό σύνδρομο. Ενώ τον Peer Steinbrück, τον ξέρουμε κι από χθες; Να εμπιστευτούμε έναν άγνωστο; Μέχρι λοιπόν να βγει η απόφαση για τον πόλεμο στην Συρία, μέχρι να γίνουν οι γερμανικές εκλογές, θα περάσει και ο Σεπτέμβρης χωρίς να το καταλάβουμε. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, έχουμε τρεξιματάκι… Να μαζέψουμε τα χαράτσια που θα έρχονται ανά δεκαήμερο και τους λογαριασμούς που τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός. Μπορεί να μπήκε το Φθινόπωρο ημερολογιακά, όμως μετεωρολογικά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ. Θα ρίχνουμε και μια βουτιά στη θάλασσα για να ξεχνιόμαστε.

Για τον Οκτώβρη έχει ο Θεός και ελπίζουμε κάτι να δώσει και σε μας…

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Η σύγκρουση Ανατολής-Δύσης στη Συρία, της Ηλιάνας Νικολοπούλου
Next Πως σβήστηκε η Βολιβία από τον χάρτη;, του Βαγγέλη Γεωργίου