Η ελληνική μόδα στα καλύτερά της

Με ένα άρθρο ύμνος στην ελληνική μόδα, η telegraph πιστεύει ότι παρά την συνεχιζόμενη ύφεση, η Ελλάδα παρουσιάζει μια έκρηξη δημιουργικότητας στον τομέα της μόδας. Αφορμή, η Δήμητρα Κολοτούρα και η Mareva Grabowski που θέλησαν να αλλάξουν τη γνώμη του κόσμου για την Ελλάδα και τους Έλληνες και να αναδείξουν την αυθεντικότητα μέσα από την εταιρία Zeus+Δione που δημιούργησαν πριν από τρία χρόνια. Εμπνεύστηκαν το όνομα της εταιρίας τους από την ελληνική μυθολογία όπου ο Δίας και η Διώνη ήταν οι γονείς της Αφροδίτης, σύμβολο της ομορφιάς, του έρωτα και της αιώνιας νεότητας. Το ελληνικό Δ χρησιμοποιείται γιατί θεωρείται ένα ισοσκελές τρίγωνο που συμβολίζει την δημιουργικότητα και την αρμονία.

_210-MATCHESFAS_2984270a

Η εταιρία Zeus+Δione μετά από τρία χρόνια στο χώρο της μόδας απασχολεί 18 υπαλλήλους στην Αθήνα και έχει περίπου 100 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα για τις ανάγκες των συλλογών της. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μετάξι από το Σουφλί ενώ συνεργάζεται με μικρές παραδοσιακές βιοτεχνίες . Όπως λένε οι ιδιοκτήτριες της εταιρίας, αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι το κάνουν χωρίς καθυστέρηση. Για το φετινό καλοκαίρι η συλλογή τους λανσάρει μακριά χειροποίητα καφτάνια από καλόγριες που ζουν σε ένα μοναστήρι της Κρήτης.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev O Parker και η Jennifer
Next Τις νοστιμιές αξίζει να τις μοιραζόμαστε, της Εμμανουέλας Κόκκαλη