Η Ελληνίδα γριά σταρ! της Αναστασίας Κορινθίου

7417094602_c5f0e3b733_z

Οι Αποκριές πέρασαν και εγώ… έμεινα σε μια φιγούρα σε μια μεταμφίεση… «η Ελληνίδα γριά» με το τσεμπεράκι της την καμπούρα της την μαγκούρα της… Δεν βρήκα κάτι που άξιζε να σατιριστεί… να εκθειαστεί, ίσως! Να θαυμαστεί σίγουρα! Ξέρεις πόσα έχει περάσει αυτή η Ελληνίδα γριά; Η μάνα, η γιαγιά η συμπεθέρα, η κυρά Κώσταινα ή η κυρά Μήτσαινα. Κυρά κάποιου, κυρία αρχόντισσα του εαυτού της πάντα! Η Ελληνίδα γριά είναι μια απόλυτη ντίβα! Η θεά! Τι έχει ζήσει και από πόσα έχει επιζήσει! Κουβαλούσε κουβέρτες στην Πίνδο, δισάκια με ψωμί και ελιά στις φυλακές στον Εμφύλιο και ταπεράκια με ντολμαδάκια και κεφτεδάκια στην ασφάλεια στην χούντα! Έχει γεννήσει, ξεγεννήσει θάψει και θαφτεί χιλιάδες φορές ανά τους αιώνες της Ελληνικής Ιστορίας. Έχει χαστουκίσει και έχει χαϊδέψει, έχει ταΐσει ψωμί με ζάχαρη και τραχανά με γάλα γενιές και γενιές. Έχει μισήσει με πάθος ερωμένες του πιστού άπιστου γέρου της, νύφες και γαμπρούς (γιατί καμία δεν ήταν άξια για τον κανακάρη της). Ναι η Ελληνίδα γριά είναι η απόλυτη σταρ, θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ, έτσι με το φόρεμα το μαύρο και την κάλτσα μέχρι το γόνατο, με το μαντήλι και τα γυαλάκια τα μυωπικά στην μύτη. Την λατρεύω αυτήν τη γριά. Έσκυβε στα χωράφια να μαζέψει τα σπαρτά και τώρα σκύβει την λαϊκή να μαζέψει την σάπια ντομάτα… αν δει και κάνα μικρόφωνο από το star δεν κωλώνει και ρίχνει και μια συνέντευξη και μια μούντζα στην τρόικα. Η Ελληνίδα γριά με τις ρυτίδες της και τα κιτρινισμένα δόντια. Έχει το πιο όμορφο χαμόγελο…τα πιο βελούδινα μάτια… και αν με ρωτήσεις εγώ θαρρώ ότι αυτή είναι η Ελλάδα αυτοπροσώπως. Η καρδιά μιας χώρας, ο στυλοβάτης μιας κοινωνίας πλαστικοποιημένης που εκείνη της αντιστέκεται με σεμέν στην τηλεόραση να στολίσει το δελτίο των οχτώ!

Γριά μου, όμορφη γριούλα μου σκυφτή, με την πλαστική φτηνιάρικη τσάντα στα χέρια σου που μέσα μια σύνταξη σου πετάξανε από το μπαλκόνι των περήφανων γηρατειών, γριά μου, η Παναγιά να σε φυλά να μας φυλάς και εμάς, να μας ξεματιάζεις και να μας σταυρώνεις πριν κοιμηθούμε, να μας στέλνεις στην ευχή του θεού και όχι στον διάολο όπως όλοι οι άλλοι. Γριά μου, γιατί ντυθήκανε σαν και σένα τις Αποκριές; Τι είχαν να σου προσάψουν; Η μπας και σε ζηλέψανε που είσαι τελικά η απόλυτη σταρ της Ευρώπης!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Θεατρική Ομάδα ριSκο: “Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!”, του Γκουστάβο Οττ
Next Μια Ελλάδα στο ντουλάπι μου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη