Η Ελλάδα, το Αζερμπαϊτζάν και η μουσική

Με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το Αζερμπαϊτζάν συνδυάζει την Ευρωπαϊκή και Ισλαμική κληρονομιά του, με προσμίξεις από το δυτικό κόσμο και τη Σοβιετική Ένωση ιδιαίτερα στο χορό, στη μουσική, τη λαογραφία, την αρχιτεκτονική, το θέατρο και τη μαγειρική.

flust.gr-τέχνη

Στις 6 Ιουνίου η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, διοργάνωσε συναυλία Αζερικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Κρατική Ορχήστρα Δωματίου του Αζερμπαϊτζάν, μία από τις κορυφαίες ομάδες μουσικής του Αζερμπαϊτζάν, με πολλές σημαντικές διακρίσεις,με κλασσική μουσική, παραδοσιακό, τζαζ και σύγχρονο ηχόχρωμα της Ανατολής, πρόσφερε μια κατανυκτική εμπειρία στους θεατές που γέμισαν από νωρίς την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε το συρτάκι, από το παραδοσιακό αζερικό όργανο ταρ, που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε ρυθμικό χειροκρότημα υπό την μπαγκέτα του διακεκριμένου διεθνώς, διευθυντή ορχήστρας, Teimur Geokchayev.

Αν και η Πρεσβεία έχει ήδη διοργανώσει με επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αρκετές συναυλίες, είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για την πρώτη συναυλία που πραγματοποιεί από κοινού με το Ίδρυμα Heydar Aliyev,που προωθεί τον Αζέρικο πολιτισμό και την τέχνη σε όλον τον κόσμο. Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς σε όλους τους τομείς, και τα πολιτιστικά έργα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της συνεργασίας των δύο χωρών.

Η Πρεσβεία, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Ιδρύματος, δημιούργησε τον πολιτιστικό διαδικτυακό κόμβο Azerbaijani Cultural Hub  με στόχο την προώθηση της αμοιβαίας γνώσης και κατανόησης, καθώς και την ανάδειξη περισσότερων ευκαιριών και πρωτοβουλιών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο παρουσία και της προέδρου του Ιδρύματος και Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyeva.

Πληροφορίες για την Πολιτιστική Ατζέντα 2014 του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Βίντεο: Παιχνίδια με την μπάλα από τους Βραζιλιάνους, για το μουντιάλ
Next HEXAGONE: Μια έκθεση με Νέους Γάλλους Καλλιτέχνες, στο Beton7 Gallery