Η εκπαίδευση και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην επιθυμητή διαδικασία ανάπτυξης

Εγκαινιάζοντας σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, το Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Παιδεία και Μ.Μ.Ε. ως εφαλτήρια ανάπτυξης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Σκοπός της εσπερίδας είναι να αναδειχθεί η σημασία του εκπαιδευτικού συστήματος και ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος που προωθεί έννοιες όπως η ανταγωνιστικότητα, οι ανοιχτές αγορές και οι καινοτομίες. Ας σημειωθεί ότι η εσπερίδα αυτή αποτελεί την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν με τίτλο «Ιδεολογία, Εκπαίδευση, Ανταγωνιστικότητα και Μ.Μ.Ε.»

Βασικοί ομιλητές στην εσπερίδα είναι ο κύριος Θάνος Βερέμης, Ιστορικός και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κύριος Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University, ο κύριος Κώστας Δούκας, Ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ο κύριος  Ιωακείμ Καλλιβρούσης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ανέστης Ντόκας, Γιώργος Παπανικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Χρήστος Κώνστας, Φάνης Ζουρόπουλος και Αθανάσιος Παπανδρόπουλος. Κατά κύριο λόγο, οι εισηγητές και οι συνομιλητές τους δημοσιογράφοι θα διερευνήσουν κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και θα αναδείξουν τον ρόλο που θα μπορέσουν να διαδραματίσουν η εκπαίδευση και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στην επιθυμητή διαδικασία ανάπτυξης.

 Το Hellenic American University σε συνεργασία με το Hellenic American College διοργανώνει από τις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ελλάδα το Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”, Η εσπερίδα της 12ης Ιανουαρίου, καθώς και οι υπόλοιπες της σειράς, εντάσσονται στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων θα διερευνηθεί εκτός άλλων και η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 18:00

Πού: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, events@haec.gr

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2103680052)www.hau.gr/culture

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Σε όλο τον κόσμο και στη Ρόδο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου
Next Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο, από την lacta