Η δύναμη της εικόνας σε ένα βίντεο… χωρίς λόγια

Ένα βίντεο όπου η δύναμη της εικόνας πράγματι δεν αφήνει πολλά περιθώρια περιγραφής με λέξεις.

Το θέμα τελικά δεν είναι αν η κατανάλωση κρέατος είναι σωστή ή λάθος ειδικά αν σκεφτούμε ότι ο άνθρωπός είναι ένα όν κρεατοφάγο και το κρέας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την διατροφή του.

Όμως βλέποντας πώς γίνεται στην εποχή μας η αλυσίδα παραγωγής κρέατος και τον τρόπο αναπαραγωγής αλλά και των συνθηκών διαβίωσης των ζώων που χρησιμοποιούνται για την διατροφή μας, σίγουρα μας προκαλούνται έντονα συναισθήματα δυσφορίας.

Η εκμετάλλευση των ζώων ακόμα και όταν πρόκειται για την διατροφή πάντα θα αποτελεί ένα θέμα έντονων συζητήσεων για το πόσο ηθικό είναι τελικά εξ ονόματος της ανθρώπινης διατροφής και μάλιστα αλόγιστης, η εκμετάλλευση των ζώων να γίνεται σαν να πρόκειται για άψυχα αντικείμενα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πλειστηριασμοί για μειοδότες, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Στο σύγχρονο Άουσβιτς της Συρίας