Η δημιουργικότητα βρίσκεται έξω από το “κουτί”

Βλέποντας ανθρώπους γύρω μας που πραγματικά τα έχουν καταφέρει στον τομέα τους πολύ καλά, αναρωτιόμαστε τον τρόπο αλλά και από που αντλούν την δημιουργικότητα τους. Μια νέα μελέτη σύμφωνα με το INC, από την ομάδα υψηλών επιδόσεων της Red Bull σε συνεργασία με την Vibrant Data, έθεσε σαν στόχο να καταφέρει να ανακαλύψει τις συνήθειες ανθρώπων που οδηγούνται πολύ συχνά σε δημιουργικές ανακαλύψεις. Ερεύνησε λοιπόν, 500 προσωπικότητες από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών κλάδων μέσω ενός ερωτηματολογίου.

getty_186564845_78713

Οι περισσότεροι από τους μισούς (επιχειρηματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες), θεωρούν ότι όταν σκέπτονται  “outside of the box” τους βοηθάει να έχουν δημιουργικές στρατηγικές ενώ ξεφεύγοντας από τις συνήθης τακτικές και όρια, καταφέρνουν να συνεργάζονται καλύτερα και να πετυχαίνουν. Αφήνουν τα πράγματα να συμβούν και είναι θετικοί στις αλλαγές. Δεν φοβούνται να υιοθετήσουν ένα σχέδιο Β, όταν χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσουν ή να αναθεωρήσουν κάποια από τα πρωταρχικά τους σχέδια. Αναγνωρίζουν ότι η φύση επιδρά σημαντικά στην ψυχολογία και διεγείρει την δημιουργικότητα.

Όσον αφορά τα δυο φύλλα και τις αντιδράσεις τους, οι γυναίκες βασίζονται περισσότερο στη διαίσθηση για τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων, ενώ οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο.

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Βίντεο: Η εξέλιξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη εδώ και 135 χρόνια, από τη ΝΑΣΑ
Next Η έξυπνη μόδα πάντα βρίσκει συνδυασμούς