Η Γαλλία πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως

Getty Images huffingtonpost

Υπάρχει ένας ακόμα λόγος για τον οποίο σχηματίζονται καθημερινά ορδές από τουρίστες γύρω από το Πύργο του Άιφελ. Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Γαλλίας, αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Γαλλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συγκέντρωσε στοιχεία από όλες τις χώρες του κόσμου, κυρίως μετρώντας τον τουρίστα που ταξιδεύει σε μια χώρα διαφορετική από τη χώρα της κύριας κατοικίας του και την οποία επισκέπτεται με κύριο σκοπό, τον τουρισμό και όχι για επαγγελματικούς λόγους. Δεδομένης της έλλειψης τυποποιημένων μεθόδων μέτρησης σε κάθε χώρα, στην έρευνα υπάρχουν μικρές αποκλίσεις από χώρα σε χώρα.

Επίσης επισημαίνετε στην έρευνα οτι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα στοιχεία προέρχονται από τις στατιστικές των συνόρων (αστυνομία, τη μετανάστευση, κλπ). Σε άλλες περιπτώσεις, τα στοιχεία προέρχονται από τις εγκαταστάσεις τουριστικών καταλυμάτων. Για ορισμένες χώρες ο αριθμός των αφίξεων περιορίζεται στις αφίξεις μέσω των αεροδρομίων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις από στοιχεία των διαμονών σε ξενοδοχεία.

Η Γαλλία συγκέντρωσε περίπου 81,5 εκατ. επισκέπτες το 2011, οι Ηνωμένες Πολιτείες 62,7 εκατ. επισκέπτες και η Κίνα, με περίπου 57,6 εκατ. Τουρίστες.
Το top-ten συμπληρώνουν η Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρωσία, Μαλαισία.

Τα στοιχεία είναι του έτους 2011 αλλά εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξήγησε στην huffingtonpost ότι τα στοιχεία του 2012 δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι το επόμενο έτος. Προφανώς χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να συγκεντρωθούν δεδομένα από περιοχές που ο κόσμος είναι πιο απομονωμένος. Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, επίσης στηρίζονται σε στατιστικά στοιχεία από το 2011.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Μια μητέρα γράφει… για τη μητέρα της, της Αναστασίας Κορινθίου
Next Περί Ευρώπης και άλλων ωραίων ιδεών, του Μιχάλη Καβουκλή