Η Ανάσταση… στο φιλί της Αγάπης, της Αναστασίας Κορινθίου

Και έγινε… Ανάσταση! Και… άναψαν κεριά και λαμπάδες και γιόμισε φως η νύχτα… Μεγάλωσαν τα στενά… και γίναν δρόμοι… και τα στενά της καρδιάς… λεωφόροι και αυτά… άπλα να μπει το όνειρο να ξαποστάσει! Και έγινε η νύχτα ζωή. Και δώσαμε το φιλί της αγάπης και της συγχώρεσης… μα ποτέ τον εαυτό μας δεν συγχωρήσαμε… μόνο τους άλλους… εμάς… ποτέ!

Και τσουγκρίσαμε αυγά… και μετά σαν συγκρουόμενα σε πίστα αυτοκινητάκια… τσουγκρίσαμε όσα λαχταρήσαμε… όσα ζήσαμε… όσα ξεχάσαμε… όσα… δεν βάψαμε κόκκινα μα έγιναν… κόκκινο πανί στην ζήση μας! Και το τσουρέκι είχε γλύκα… είχε γεύση από χαμένη παιδική αθωότητα με… μαχλέπι Πολίτικο να θυμίζει αμανέ αργόσυρτο που τραγουδούσαν… χέρια αφράτα και λευκά σε ζύμωμα σε πάλη εαυτού.

Και… θα είναι Λαμπρή η Δευτέρα τούτη… και ο ήλιος θα ζηλέψει ξανθά μαλλιά και χαμόγελα… θα νοτίσει ιδρώτα μάγουλα ξαναμμένα! Και… αύριο θα είναι σαν να μην ήταν Πάσχα και Μεγάλη Εβδομάδα ποτέ και… θα μικρύνουν όλα και… Σαν… Αν… Σαν γίνουν όλα αν… εσύ… εσύ θα είσαι εσύ; Η κάποιος-α που ακόμα αναζητά να… αναστηθεί… να γίνει στεφάνι Μαγιάτικο… Απριλομάης λευκός.

Τι θα είσαι εσύ αύριο; Τι θα είμαι εγώ; Τι θα είναι αυτή η Άνοιξη που… άπλωσε μπουγάδα στην ψυχή μας τα πιο γαλάζια της φορέματα… Αιγαίου να γίνουν κύματα… σαν μάτια αγαπημένα!
Ποιος ξέρει… Χρόνια Πολλά φίλοι μου! Χρόνια καλά… όπως εσείς τα λαχταράτε… όπως εσείς διαλέγετε να… καίγεστε σε αυτά. Σαν λαμπάδα; Σαν κερί; Σαν ρεσώ; Σαν… ένα αν… ανείπωτο!

Χρόνια… γιομάτα φως Αναστάσιμο!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Δια του τάφου, η Ανάστασις και το Ελλήνων Πάσχα, του Μιχάλη Καβουκλή