Η αγροτική επιχειρηματική σου ιδέα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Το Future Agro Challenge (FAC) είναι ο μεγαλύτερος διεθνής επιχειρηματικός διαγωνισμός με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή, τη διατροφή και τη χρήση νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα.

Στον Διεθνή Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Disrupt Startup ScaleUP 2015, στις 1-4 Οκτωβρίου στόχος είναι οι συμμετέχοντες να καταφέρουν να εκτοξεύσουν το επιχειρηματικό τους  ξεκίνημα, να διεκδικήσουν διεθνή προβολή, έπαθλα και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Οι διαγωνιζόμενοι μοιράζονται τις ιδέες τους ζωντανά, μαζί με επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο μπροστά σε ζωντανό κοινό, κριτική επιτροπή και σημαντικούς επενδυτές.

Σλόγκαν του διαγωνισμού,  Έλα μαζί μας να δημιουργήσουμε το δικό μας οδηγό επιβίωσης, “επιχειρώντας σε κατάσταση πολιορκίας”.

Το FAC υποστηρίζει αγρο οραματιστές, startups, αγρότες, κατασκευαστές, διανομείς από χώρες σε πολλές ηπείρους. Οι πιο πολλά υποσχόμενες ιδέες και επιχειρήσεις που επιλέγονται για να ανταγωνιστούν από την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μιας και η χώρα μας βρίσκεται  στη διασταύρωση τριών ηπείρων, είναι πλούσια σε ποικιλομορφία τόσο σε άγρια αλλά ​​και καλλιεργούμενα φυτικά είδη, έχει αναπτύξει τη βοτανική και γεωργικές πρακτικές για χιλιετίες, και είναι η πηγή της περίφημης μεσογειακής διατροφής.

Οι στόχοι του Agro Challenge είναι:

Η προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της γεωργίας
Να ενθαρρυνθεί η τεχνολογία και η μεθοδολογία που ενσωματώνουν Evergreen Πρακτικές (για την αύξηση της παραγωγής τροφίμων και της αποτελεσματικότητας με βιώσιμο τρόπο, τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και διοξειδίου του άνθρακα)
Για να αναβαθμιστεί η γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση
Για να φέρει την επανάσταση στην προσέγγιση για υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής
Για την προώθηση επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών στο πλαίσιο των γεωργικών επιχειρήσεων
Για να αναπτυχθεί μια παγκόσμια κοινότητα των εμπειρογνωμόνων, των επενδυτών και των φορέων καινοτομίας

Πληροφορίες και συμμετοχές εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Λιπαρά ψάρια vs Κόκκινο κρέας, της Ευαγγελίας Ζευκιλή
Next Tζέικ Γκίλενχαλ, ένας οργισμένος ‘’Αριστερόχειρας’’, του Πάνου Λιάκου