Ζωντανά το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

flust.gr-ντμπειτ ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Η απόφαση των πολιτών της ΕΕ θα διαμορφώσει την πορεία της Ένωσης τα επόμενα χρόνια και θα αναδείξει αυτούς που θα αναλάβουν το μεγάλο αυτό έργο. Η καλύτερη ευκαιρία για να αξιολογήσουμε τους υποψήφιους για αυτή τη θέση είναι το ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, στις 22.00 (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να λάβετε μέρος στη συζήτηση μέσα από το Twitter με το hastag #TellEUROPE.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15 Μαΐου και ώρα 22.00 (ώρα Ελλάδος), ενώ διοργανώνεται από την EBU και φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί ζωντανά από περίπου 50 τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε απευθείας σύνδεση μέσα από το διαδίκτυο εδώ

Για πρώτη φορά θα είναι παρόντες όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σούλτς από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκί Φέρχοσταντ από το Κόμμα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, η Σκα Κέλλερ από το Κόμμα των Πρασίνων και ο Αλέξης Τσίπρας από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Περισσότερες πληροφορίες στο γράφημά μας.

flust.gr-ντιμπειτ ευρωεκλογών

Από τις 22 μέχρι τις 25 Μαΐου, περισσότεροι από 400 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν ποιός θα τους εκπροσωπεί στην ΕΕ. Η ψήφος τους θα καθορίσει ποιοί θα είναι οι 751 ευρωβουλευτές του ΕΚ, ενώ το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την επιλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πει τον τελευταίο του λόγο για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια τον Ιούλιο.

Επίσης, έπειτα από τις ευρωεκλογές η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν αναλάβει τα καθήκοντά της. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο γράφημα για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λόγο στο ντιμπέιτ, μέσα από τις σελίδες του ΕΚ στο Facebook, στο Google+ και στο Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #TellEurope.

Το ντιμπέιτ θα προβληθεί στην Ελλάδα από το κανάλι της Βουλής. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση από τις ιστοσελίδες:
Η Εφημερίδα των Συντακτών
Flust.gr
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
ANTENNA TV

Στην Κύπρο από το κανάλι RIK2(CYBC)

Published by

EuroparlTV

Ο EuroparlTV είναι ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος του είναι να ενημερώνει τους πολίτες της ΕΕ για τις δραστηριότητες του Κοινοβουλίου και για τον τρόπο που οι βουλευτές του διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις και εγκρίνουν νόμους που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Το flust.gr είναι επίσημος συνεργάτης του europarltv
Prev Η γεύση της μουσικής, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next 12 years a Django, του Νίκου Χατζηκάλφα