Ευτυχείτε… όσο πιο πολύ μπορείτε, της Κικής Τσακίρη

Παρότι η ευτυχία είναι αυτό που αναζητούν οι άνθρωποι, χρειάζεται αποφασιστικότητα πάνω από όλα, για να επιτευχθεί. Ακόμα και σε δύσκολες προσωπικές καταστάσεις, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αφήνουν τις αρνητικές σκέψεις να τους καταβάλουν, όσο πόνο και θλίψη να νιώθουν. Οι ερευνητές αναζήτησαν ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ορισμένων ανθρώπων, που καταφέρνουν να χαμογελούν και να νιώθουν ευτυχισμένοι;

Ξεκινώντας λοιπόν, από την εκτίμηση της αξίας της ζωής και της ευγνωμοσύνης, της κάθε μέρας που περνάει, με παιδικότητα και κατανόηση της ομορφιάς, της κάθε στιγμής. Η συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή, οδηγεί στην απόλαυση της κάθε μέρας ακόμα και με τις όποιες αντιξοότητες. Η επιλογή των φίλων επίσης είναι σημαντική, μιας και χρειαζόμαστε δίπλα μας ανθρώπους με θετική ενέργεια που να μοιραζόμαστε πράγματα μαζί τους, με ενθάρρυνση και αποδοχή, καλοσύνη και γενναιοδωρία. Η συνεχής ενημέρωση και μάθηση, η τόλμη να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μας μαθαίνουν ότι, για κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα και μια λύση. Όταν κάνουμε την δουλειά που αγαπάμε μιας και εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο γινόμαστε πιο δημιουργικοί, χωρίς να παραγνωρίζουμε την αξία και άλλων ενδιαφερόντων με ασχολίες που μας ευχαριστούν. Το χιούμορ λένε ότι σώζει και οι άνθρωποι που το διαθέτουν, το γνωρίζουν καλά ακόμα και όταν γελούν με τον εαυτό τους, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τις καταστάσεις και τα προβλήματα, για να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα. Η σημασία της συγχώρεσης είναι στοιχείο του χαρακτήρα αυτών που ξέρουν πώς να είναι ευτυχισμένοι, χωρίς το μίσος και την κακία, αλλά με γαλήνη και ηρεμία, επενδύοντας στις σχέσεις τους καλλιεργώντας τις κι προστατεύοντας τες. Η αισιοδοξία, η εντιμότητα, η αυτοπεποίθηση, η αγάπη άνευ όρων, μπορεί να μοιάζουν απλοϊκά και προφανή στην θεωρία, αλλά στην πραγματική ζωή χρειάζονται αποφασιστικότητα και ωριμότητα για να καταφέρουμε να νιώθουμε ευτυχισμένοι… αλλά σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουμε.

Published by

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Prev Μόνο οι κεραίες δεν φταίνε…, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Οι νεοάστεγοι που γνωρίζουμε, της Αναστασίας Κορινθίου