Ευρωπαϊκό βραβείο για την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα

Άτιτλο

Απονεμήθηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε σχετική τελετή στην Βαρσοβία, το ευρωπαϊκό βραβείο 112 για την καλύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία σχετικά με το 112, τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων.

Η παραγωγή των βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστεί ο ήρωας 112 SOS έγινε στις αρχές του 2013 με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στόχος ήταν να γνωστοποιηθεί ευρύτερα το 112 στο ελληνικό κοινό, η πλειοψηφία του οποίου αγνοεί τον πανευρωπαϊκό αυτό αριθμό. Από την άνοιξη του 2013 που παρουσιάστηκαν στο κοινό και κατόπιν σχετικής έγκρισης από το ΕΣΡ τα βίντεο προβλήθηκαν κατ’ επανάληψη από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αλλά και από πολλούς τοπικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα. Προβλήθηκαν επίσης από την Αντιπροσωπεία μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube) αλλά και από την EENA (Ευρωπαϊκή Ένωση του Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης – www.eena.org) και το Ίδρυμα για το 112 (www.112foundation.eu).
Σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες προβολής του 112 (φυλλάδια, εκδηλώσεις κατά την ημέρα του 112, κλπ.) ο ήρωας 112 SOS μπήκε σε εκατομμύρια ελληνικά σπίτια. Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωβαρομέτρου η γνώση του 112 στην Ελλάδα αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο κατά 43% (από 7% το 2013 σε 10% στις αρχές του 2014).

Λόγω της επιτυχίας τους, τα βίντεο υιοθετήθηκαν από τις αρμόδιες για το 112 υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταγλωτίστηκαν στα αγγλικά και διατίθενται πλέον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (www.112.eu). Προβλέπεται η δυνατότητα να μεταγλωτιστούν σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να διατεθούν σε ολόκληρη την Ένωση.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Οι προεκτάσεις του άδειου ψυγείου, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Αστρολογικές προβλέψεις | 7 έως 13 Απριλίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό