Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, “Καθαρός αέρας – Είναι και δική σας υπόθεση!”

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 2002 σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις συνέπειες που έχει στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των πολιτών η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και κάθε είδους μηχανοκίνητων μέσων. Τα προγράμματα δράσης των πόλεων μετά από την υπογραφή του Χάρτη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα mobilityweek.eu ενώ οι πόλεις που προγραμματίζουν μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων, που λαμβάνουν μόνιμα μέτρα και που καθιερώνουν μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητα, μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Κινητικότητας και να βραβευθούν, όπως κατά το παρελθόν το Ζάγκρεμπ (Κροατία), η Μπολόνια (Ιταλία), η Γκάβλε (Σουηδία) και η Βουδαπέστη (Ουγγαρία).

Φέτος πάνω από 2000 ευρωπαϊκές κωμοπόλεις και πόλεις αναμένεται να συμμετάσχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 – 22 Σεπτεμβρίου. Σύνθημα των εκδηλώσεων “Καθαρός αέρας – Είναι και δική σας υπόθεση!”. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών από τις επιπτώσεις των μεταφορών στην ποιότητα του αέρα και η ενθάρρυνση τους ώστε να αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειες μετακίνησης είναι ο στόχος της εκστρατείας. Όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, η συμβολή όλων και οι επιλογές μας σε εναλλακτικές μορφές μετακίνησης μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ο στρατός των τυφλοποντίκων που νίκησε τους Αμερικάνους, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Ένας «αόρατος πύργος»… κατασκευάζεται