ΕΣΣΔ σημαίνει, Ελληνική Συνδικαλιστική Συντεχνιακή Δημοκρατία, του Θωμάγγελου Μιχαλάκη

Η Εργατική Εστία ιδρύθηκε το 1930 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και προικοδοτήθηκε με πολλά ακίνητα και πόρους. Σήμερα διαθέτει 77 ιδιόκτητα ακίνητα, μισθώνει 22 για ιδία χρήση και άλλα 40 για τη στέγαση διαφόρων ομοσπονδιών. Χρηματοδοτείται δε από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και επιδοτεί τη ΓΣΕΕ με 7 εκ. το χρόνο! Οι αρχισυνδικαλισταράδες και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ ζουν και τρέφονται απο το υστέρημα μας, αφού οι μισθοί τους καταβάλονται από τις εισφορές μας…

Πρόσφατα έγγραφα-ντοκουμέντα πιστοποιούν το άγριο φαγοπότι και τη διασπάθιση χρήματων στη ΓΣΕΕ. Ενα παράδειγμα:
Η συμμετοχή σε μία συνδιάσκεψη εργασίας στην Ελβετία μας κόστισε 26.000 ευρώ! Μία αντιπροσωπεία μόλις πέντε ανθρώπων «τσέπωσε» έως και 19 ημέρες εκτός έδρας για να ξεκουραστεί στην όμορφη Γενεύη!
Και δε φτάνει αυτό!

Για μικροπολιτικές σκοπιμότητες άγρας ψήφων, οι εργατοπατέρες εισβάλλουν σε γραφεία δημοσιογράφων και παρακινούν τις απεργίες και τις συχνές διαδηλώσεις προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών χωρίς οι ίδιοι να πλήττονται από τις επιπτώσεις, καθώς η παραγωγικότητα τους είναι ούτως ή άλλως ανύπαρκτη. Χωρίς μεγάλη περίσκεψη κλείνουν εθνικούς δρόμους, καταλαμβάνουν εργοστάσια για μήνες και σταματούν την παραγωγή,διακόπτουν τη λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων και διανέμουν προκηρύξεις στους σπουδαστές,κατεβάζουν διακόπτες της ΔΕΗ,σφραγίζουν τις πύλες των αρχαιολογικών χώρων ή δένουν πλοία αφήνοντας προϊόντα να σαπίζουν στα λιμάνια και τουρίστες να χάνουν μέρες από τις διακοπές που έχουν χρυσοπληρώσει, καταπατώντας με αυτόν τον τρόπο τα συνταγματικά δικαιώματα των υπολοίπων.
Και δε φτάνει αυτό!

Με κραυγές του τύπου “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” (λες και ο εργάτης φύτρωσε μόνος του στην εργασιακή έρημο), οι κομματικά εξαρτώμενοι συνδικαλιστές (που έχουν την Αριστερά σαν κάτι που φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα) χωρίς την παραμικρή αιδώ, προτείνουν Τσαβικά μοντέλα διοίκησης και στοχοποιούν τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη.
Και δε φτάνει αυτό!

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών συνθημάτων δεν κάνουν τίποτα προκειμένου να ανατρέψουν τους μη βιώσιμους οικονομικά συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εργαζομένων και οι κομματικά εξαρτώμενοι συνδικαλιστές,οι γιαλαντζί αδικημένοι, οι ειδεχθείς κοπρίτες που οι εργατοώρες τους μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του χεριού ενός κουλοχέρη, δρουν ανενόχλητοι.

Ολα στη ζωή έχουν εν δυνάμει διττή σημασία και χρησιμότητα. Οσο ακόμα οι Ευρωπαίοι κρατάνε ανοιχτή την κάνουλα των δανείων, μπορούν ακόμα να διασκεδάζουν με τις προεπαναστατικές τους μαζώξεις. Οταν όμως κληθούν να παρουσιαστούν απέναντι στη δικαιοσύνη για ατομικό πλουτισμό σε βάρος του κοινωνικού συνόλου θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος!

Σίγουρα, κάποιοι θα με κατηγορήσουν για άκρατο μερκελισμό και βοναπαρτισμό. Πείτε μου λοιπόν εσείς πόσοι αφελείς επενδυτές υπάρχουν που θα επιθυμούσαν (εκουσίως!) να περιέλθουν σε καθημερινές απεργιακές ομηρίες προκειμένου να συντηρηθούν όλες αυτές οι στρατιές των ακριβοπληρωμένων αργόσχολων της ΓΣΕΕ;

Η χώρα μας έχει, αναμφίβολα, ένα ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό με πολλά ταλέντα, αναρίθμητες αξίες και πάνω απ’ όλα γνώση και διάθεση για δουλειά. Έχει πολίτες που απέχουν από τη ψευδεπίγραφη τάξη της αρπαχτής, των μεταπρατών και των κρατικοδίαιτων εχθρών του ελληνικού επιχειρείν, με την παντελή έλλειψη επενδυτικής συνείδησης. Έχει πολίτες με δυνατότητες να ηγηθούν τόσο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, όσο και της πολιτικής-διοικητικής αναμόρφωσης της χώρας. Έχει πολίτες που μπορούν να αναστήσουν την αγορά, να ζωντανέψουν τις ελληνικές πόλεις της απέραντης σιωπής και να τις μετατρέψουν σε πραγματικές νησίδες εκσυγχρονισμού και σωστής κατανομής του παραγόμενου πλούτου.

Η σωστή απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν έχω δουλειά;» είναι μικρή, περιεκτική, μία και αληθινή, ωμή και στενόχωρη: Η δουλειά κυρίες και κύριοι δεν πάτησε στα σκαλοπάτια του συνδικαλισμού για να υπουργοποιηθεί, δε διορίστηκε με πλαστά δικαιολογητικά, δεν προσλήφθηκε με κομματικά κριτήρια και δε δίνει διαλέξεις σε φημισμένα πανεπιστήμια.

996022_10202286659313861_2022349499_n

Ο θωμάγγελος Μιχαλάκης είναι επιχειρηματίας

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η θεωρία της σχετικότητας και ένας μικρός Αϊνστάιν, της Μαγδαληνής Τσουρδιού
Next Sagrada Familia: Η εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στην Βαρκελώνη