Ερντέμ Γκιουντούζ: Ο ακίνητος διαδηλωτής βραβεύεται

Ήταν το πρόσωπο που έδωσε μια διαφορετική διάσταση στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξιμ. Ο τρόπος που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί ήταν μια νέα μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας. Ο Ερντέμ Γκιουντούζ, ο 34χρονος Τούρκος χορευτής και χορογράφος, στις 17 Ιουνίου έγινε το πρόσωπο των ημερών παγκοσμίως όταν επί ώρες στεκόταν ακίνητος στην πλατεία Ταξίμ κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Για τον λόγο αυτό θα τιμηθεί για την θαρραλέα δέσμευσή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως ανακοινώθηκε, με το Βραβείο των Μέσων Ενημέρωσης M100, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο από μια επιτροπή δημοσιογράφων.

Η τελετή για το Βραβείο των Μέσων Ενημέρωσης M100 θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου στο Πότσνταμ, στα προάστια του Βερολίνου, στα πλαίσια του διεθνές συνεδρίου για τα μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιαν Γιάκομπς δήλωσε για τον Τούρκο διαδηλωτή Ερντεμ Γκιουντούζ ότι με την στάση του έδωσε ένα σαφές μήνυμα οτι η αντίσταση μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς βια, αλλά με δημιουργικότητα θάρος και καρτερία.

Με το βραβείο έχουν επίσης βραβευθεί στο παρελθόν ο Μπέρναρ Κούσνερ ιδρυτής των γιατρών χωρίς σύνορα, ο Δανός σκιτσογράφος Κουρτ Βέστεργκορντ και άλλοι.
.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πάμε μια βόλτα σε ένα… αστεροειδή
Next Η σκάλα της Santa Maria del Monte