Επιχειρήσεις-Πρότυπα που ενέπνευσαν στο πρόγραμμα ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς

Το Πρόγραμμα ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς της ΑΕΛΙΑ έχει στόχο να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε νέους επαγγελματίες με καταγωγή από ένα από τα 24 νησιά του προγράμματος ή που διαμένουν σε αυτά, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο νησί τους.

Η ΑΕΛΙΑ οργανώνει μια εκπαιδευτική και ενημερωτική δράση στο νησί τους και στη συνέχεια τους παρέχει στήριξη μέσω εθελοντών μεντόρων, χρήσιμη πληροφόρηση αλλά και χρήσιμες επαγγελματικές επαφές.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης και της υπηρεσίας πληροφόρησης του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς η ΑΕΛΙΑ συγκέντρωσε πρότυπα επιχειρήσεων για να παρουσιάζονται στους νέους επαγγελματίες των νησιών για έμπνευση αλλά και για προβληματισμό.
Οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται (α) στον αγροδιατροφικό τομέα, (β) στον τομέα του τουρισμού, (γ) στον τομέα της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Η ΑΕΛΙΑ επιδίωξε να γνωρίσει από κοντά τους ίδιους τους επιχειρηματίες ή στελέχη των επιχειρήσεων αυτών και στελέχη της πραγματοποίησαν χρήσιμες συζητήσεις μαζί τους ώστε να αποτυπώσουμε τα βασικά στοιχεία και την πορεία της επιχείρησης και τα κύρια συστατικά της μέχρι σήμερα επιτυχίας της.

Από το Σεπτέμβριο 2016 η ΑΕΛΙΑ έχει τη χαρά να δημοσιοποιεί στο κοινό τα βασικά στοιχεία από τις συζητήσεις αυτές μέσω των χορηγών επικοινωνίας epixeiro.gr και flust.gr αλλά και σε ειδική ηλεκτρονική έκδοση που ετοιμάζεται. Ταυτόχρονα, η ΑΕΛΙΑ θα ξεκινήσει να δημοσιοποιεί και τις παρουσιάσεις επιχειρήσεων-πρότυπα από τα 24 νησιά του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς στο πλαίσιο της σειράς συζητήσεων «ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς – Επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν από 24 ελληνικά νησιά»

Συνολική Επιμέλεια: Πέτρος Κωνσταντάς, στέλεχος της ΑΕΛΙΑ

Πραγματοποίηση Συνεντεύξεων: τα στελέχη της ΑΕΛΙΑ Σοφία Μακρή, Φαίη Ορφανού, Πέτρος Κωνσταντάς, Εβίτα Κολοκούρη, και η εθελόντρια Νάντια Χρήσιμου.

Επεξεργασία Συνεντεύξεων: Πέτρος Κωνσταντάς,  η εθελόντρια Εύα Χυσάι και η Κατερίνα Σταματελοπούλου, δημιουργός Flust.gr, αρωγό μέλος της ΑΕΛΙΑ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Ενέργεια μεσαιωνικής εποχής και πολλές αξίες για διάδοση στο TEDxRhodes 2016, της Κατερίνας Σταματελοπούλου