Επινήσια Ηώς: Οι επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάλυμνο

Με εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από έμπειρες εισηγήτριες όπως η κα  Μαρία Μωραγιάννη, Σύμβουλος Διαχείρισης Καριέρας και Διευθύντρια Γραφείου Σταδιοδρομίας & Αποφοίτων, Alba Business School, η Μαρία Νομικού, Partnerships and Programmes Manager στο British Council και τις ιδρύτριες της αέλια, Σοφία Μακρή και Φαίη Ορφανού, το πρόγραμμα επαγγελματικής υποστήριξης νέων «Επινήσια Ηώς, πραγματοποιεί εκπαιδευτική αποστολή στην Κάλυμνο από την Τετάρτη 13 Απριλίου έως το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Το Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου θα φιλοξενήσει όλες τις δράσεις του προγράμματος «Επινήσια Ηώς» που σκοπό έχουν την ανάδειξη επαγγελματικών ευκαιριών αξιοποιώντας τις δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού, της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του αγροδιατροφικού τομέα και της αλιείας στο νησί της Καλύμνου.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα μιλήσουν διακεκριμένοι επαγγελματίες της Καλύμνου καθώς και διακεκριμένοι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων ή/και επιχειρηματίες από άλλα μέρη της Ελλάδας και συγκεκριμένα οι:

Μαρία Νέζερη, Στέλεχος Ποιοτικού Ελέγχου της KALLIMANIS Επιχείρησης Αλιευμάτων (Αίγιο, Αχαϊα), Γιάννα Ματθαίου, Ιδρύτρια της πρότυπης επιχείρησης αξιοποίησης αρωματικών φυτών & θεραπευτικών βοτάνων ANASSA ORGANICS (Αθήνα), Γιώργος Γκέκας , ειδικός σε marketing/branding & σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ιδρυτής του Fooditerranean Project  (Χανιά, Κρήτη). Για τη σημασία της εμπειρίας στον τουρισμό, από την Hopwave (νικήτρια του διαγωνισμού Blue Growth) θα μιλήσει ο συνιδρυτής Γιώργος Πιλπιλιδης 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα θα γίνει εκπαιδευτική παρουσίαση στους σπουδαστές του ΙΕΚ και σε μαθητές του ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ Καλύμνου.

Η συμμετοχή στο «Επινήσια Ηώς» είναι δωρεάν και στις επιτόπιες δράσεις προσκαλούνται όχι μόνοι οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι. (Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ και Εvent Facebook  ΕΔΩ)  

Το Πρόγραμμα «Επινήσια Ηώς» υποστηρίζει νέους από 24 νησιά, με ενημέρωση, ενθάρρυνση και με πρακτική υποστήριξη (συμβουλές και δικτύωση) για να δουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που έχουν στο νησί παρά τις δυσκολίες και να διαπιστώσουν τι χρειάζονται για να προχωρήσουν σε νέα επαγγελματικά βήματα

Το «Επινήσια Ηώς» πραγματοποιεί εκπαιδευτικές αποστολές στα νησιά αλλά παράλληλα υποστηρίζει και από μακριά, μέσω internet ή τηλεφώνου, με την υπηρεσία Forum Hώς για υποστήριξη (mentoring) από έμπειρους επαγγελματίες και για επαφή με άλλους νέους ή/και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα. (**Δηλώσεις συμμετοχής στο Forum Hώς εδώ)

Το «Επινήσια Ηώς» υλοποιείται με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χορηγός για την Κάλυμνο είναι ο όμιλος επιχειρήσεων Γ. Χαλίκου.

Το Πρόγραμμα έχει ως υποστηρικτή και συνεργάτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και έχει τη συνεργασία του ΚΕΜΕΛ.

Γενικοί χορηγοί του Προγράμματος για όλη την Ελλάδα είναι η UPSTREAM systems, η VIVA, η Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Αrbitrage RE και η Green Value, η ΒΙΚΟΣ και το δικηγ.γραφείο Αυγερινός & Συνεργάτες.

Επίσημος Ακτοπλοϊκός Μεταφορέας είναι η Blue Star Ferries

**Η αέλια, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Πρόγραμμα «Επινήσια Ηώς» είναι μία εταιρεία μη κερδοσκοπική που το αντικείμενό της είναι να βοηθάει νέους να προχωρούν στην επαγγελματική τους ζωή παρά τις δυσκολίες και έχει σημαντική εμπειρία σε επαγγελματική ανάπτυξη νέων.

Συνεργάτης της αέλια  στην Κάλυμνο είναι η κοινωνιολόγος Κατερίνα Σκεύου Πετράκη.

 Ιστοσελίδα: www.epinisia.gr —  Σελίδα Facebook : www.facebook.com/epinisia

Για Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ και  Εvent Facebook ΕΔΩ  

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Panama papers, τρομοκρατία, προσφυγικό, στην ατζέντα του ΕΚ
Next Το προφίλ της εβδομάδας 11 έως 17 Απριλίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό