Επενδυτικοί στόχοι στην Ελλάδα… κι όμως υπάρχουν

Σύμφωνα με την Bloomberg, η εταιρία Third Point θέλει να επενδύσει κεφάλαια στην Ελλάδα, δημιουργώντας την Third Point Hellenic Recovery Fund. Η εταιρία σκοπεύει να δημιουργήσει hedge fund που θα επικεντρώνεται στην αγορά επενδυτικών προϊόντων στην Ελλάδα, μιας και ήδη έχουν εντοπιστεί επενδυτικοί στόχοι. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανήκει στον Daniel Loeb, τον άνθρωπο που πόνταρε στην ελληνική διάσωση και δικαιώθηκε.

Η δημιουργία του Third Point Hellenic Recovery Fund ερμηνεύεται από την αγορά, ως μια ακόμη απτή ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας, γράφει η capital στο σχετικό δημοσίευμα.

Κάποιοι από αυτούς τους επενδυτές πάντως, εντοπίζουν από μόνοι τους στόχους στην ελληνική αγορά όπως φάνηκε από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη διάρκεια των ραντεβού που έγιναν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της επενδυτικής διημερίδας hidden riches. Η εκδήλωση δεν αφορούσε μόνο ελληνικές αλλά και τουρκικές εταιρείες και διοργανώθηκε από την Πειραιώς και την IS Investment.

Και βέβαια η παρουσία και τα ραντεβού που έκλεισαν ξένα επενδυτικά σχήματα ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης από βαριά ξένα θεσμικά χαρτιά που ανακαλύπτουν ξανά την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό στο διεθνή χάρτη.

Στα ραντεβού που είχαν οι ελληνικές εταιρείες, φάνηκε πάντως ότι οι ξένοι εστιάζουν κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις (ΟΠΑΠ) αλλά και στις εταιρείες με σαφή εξαγωγικό και εξωστρεφή προσανατολισμό.

Σημειώνεται τέλος ότι σημαντικό ενδιαφέρον και πολλά ραντεβού είχαν και οι τουρκικές εταιρείες που έκαναν παρουσιάσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός από τις εξαγορές που πραγματοποίησε στην Ελλάδα, όμιλος Dogus.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev «Κοινωνική κουζίνα», από έναν άλλο άνθρωπο
Next Μια ταινία του Γούντι Άλεν με πολλές φήμες…