Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και απόψεις στην δημόσια ακρόαση της ΕΟΚΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Την Ρόδο επέλεξε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή για την δημόσια ακρόαση σχετικά με την Βελτίωση της Αποτελεσματικότητας των Πολιτικών της ΕΕ υπέρ των ΜμΕ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με στόχο να συγκεντρωθούν πολύτιμες πληροφορίες από τους επαγγελματικούς φορείς, ώστε, να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης των πολιτικών της ΕΕ, σχετικά με την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε 5 πόλεις της Ευρώπης.

IMG_6981

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η χρηματοδότηση, η πρόσβαση στις αγορές, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η καινοτομία, ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης μέλος της ΕΟΚΕ  μιλάει για τον σκοπό της εκδήλωσης και την επιλογή της Ρόδου για την πραγματοποίηση της, ο κ.Βασίλης Κορκίδης τονίζει την ανάγκη ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων στις ΜμΕ και ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, απαντάει στην ερώτηση για την ανάπτυξη και το μέλλον των ΜμΕ στην Ελλάδα.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

Χαιρετισμό από τον Ιωάννη Πάππου, Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Εναρκτήριες παρατηρήσεις του Παναγιώτη Καραγιάννη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου

Ομιλία του Γιώργου Καββαθά, Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

Κεντρική Ομιλία του Βασίλη Κορκίδη, Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Συζήτηση πάνελ με συντονίστρια την Βάλια Αρανίτου, Διευθύντρια ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Πώς η Ελλάδα επιδιώκει τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών υπέρ των ΜΜΕ» όπου συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Πάππου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Συζήτηση πάνελ με συντονιστή τον Δημήτρη Δημητριάδη, μέλος της ΕΟΚΕ και τίτλο  «Η ευρωπαϊκή προσέγγιση στην προώθηση των ΜμΕ» Συμμετείχαν οι Ελευθερία Μπακάλη, εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής αγροτικής ανάπτυξης, ο κ. Παναγιώτης Γκόφας, μέλος της ΕΟΚΕ και η κα. Milena Angelova, μέλος της ΕΟΚΕ.

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Η προσβολή, του Πάνου Λιάκου
Next Προορισμός η Αστυπάλαια για την ταξιδιωτική εμπειρία astypalea passion