Ενέργεια μεσαιωνικής εποχής και πολλές αξίες για διάδοση στο TEDxRhodes 2016, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Το TEDx αποτελεί την πιο σύγχρονη και διαδραστική πλατφόρμα παρουσίασης σκέψεων, ιδεών, επικοινωνίας, απόψεων και πάνω από όλα έμπνευσης ανάμεσα στο κοινό που το παρακολουθεί και στους ομιλητές. Στο TEDxRhodes 2016 λοιπόν, η επιλογή του χώρου διοργάνωσης κατάφερε να μας ταξιδέψει και στο χωροχρόνο, μιας και στη μοναδική ατμόσφαιρα του προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, χρειάζεται απλά ένα βήμα για να περάσεις αμέσως σε μια άλλη εποχή… αυτό που κάνεις περνώντας την είσοδο του!

[metaslider id=24222]

Το TEDxRhodes 2016 είχε όμως και έναν σκοπό, πέρα από την ανταλλαγή πολύ ενδιαφέροντων ιδεών και απόψεων, να συνδράμει στην ενίσχυση του Συλλόγου Φαέθων για την εξασφάλιση της προστασίας των τελευταίων 8 εναπομεινάντων μικρόσωμων αλόγων της αρχαίας φυλής των αλόγων της Ρόδου.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια καταπληκτική περιήγηση στις μυστικές κατακόμβες του προμαχώνα από τον Νίκο Λυγερό και την ομάδα του, υπό τους ήχους της μαγικής μουσικής του Ross Dally που έδωσε μια άλλη διάσταση στην ούτως ή άλλως μυσταγωγική εμπειρία. Ο Μάνος Χατζημαλώνας με συμπαρουσιάστρια την νεαρή Νάσια Στουραίτη κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη στην παρουσίαση μαζί και με όλη την εθελοντική ομάδα του TEDxRhodes

Το όραμα του για την ανέγερση του Κολοσσού της Ρόδου ως ένα έργο ορόσημο για την αίγλη της Ρόδου και της Ελλάδας αλλά και μια υπέρτατη πρόκληση, μοιράστηκε μαζί μας ο Γιώργος Μπαρμπούτης που ήταν ο πρώτος ομιλητής. Η γλυκιά Μέλανι Βαγκόπουλος πάλι, μας απέδειξε, ότι η ευγνωμοσύνη και οι θετικές σκέψεις πρέπει να είναι η καθημερινότητα μας. Ενώ ο Βάιος Λάππας μας απογείωσε στο διάστημα και στην έμπνευση που έρχεται από ψηλά! Ο Λεωνίδας Σακελαρίδης μας ταξίδεψε με αρχαίες μελωδίες αποδεικνύοντας την δύναμη της μουσικής ανά τους αιώνες! Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, με τον δικό του ξεχωριστό και άμεσο τρόπο, μας διηγήθηκε την ιστορία του mypefkos που εδώ και 5 χρόνια αποδεικνύει ότι οι καλές παρέες γράφουν ιστορία! Η Άννα Μούντι με πολύ συναίσθημα και πάθος μοιράστηκε μαζί μας την προσωπική της ιστορία δίνοντας την σκυτάλη στην πολύ δυναμική Ελένη Σωτηρίου, ιδρυτή των γιατρών της καρδιάς, με το πολύ σημαντικό έργο σε όλο τον κόσμο. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στην σκηνή του TEDxRhodes, μίλησε για την κρίση των αξιών υποστηρίζοντας ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική με ηθικές αξίες, τονίζοντας, ότι η Δημοκρατία είναι το πιο σκληρό πολίτευμα.

[metaslider id=24223]

Ο Νίκος Λυγερός ήταν ο τελευταίος ομιλητής σχολιάζοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο όλες τις ομιλίες. Πραγματικά καθηλωτικός έκλεισε μια εξαιρετική βραδιά! Κάποιες από τις ατάκες του μας έκαναν ταυτόχρονα να γελάσουμε και να προβληματιστούμε:
Για τον Κολοσσό: «Αν δε γίνει ο Κολοσσός στη Ρόδο… αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν γίνει αλλού θα τσατιστείτε… Άρα βοηθήστε να γίνει εδώ…»
Για την ευγνωμοσύνη: «Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι ότι η χαρά παράγει και μεταχαρά δηλαδή αυτός που είναι χαρούμενος για την χαρά που παρέχει… και αυτό είναι που έχει μεγάλη διάρκεια…»
Για το διάστημα: « Άμα δεν έχουμε το διάστημα σαν στόχο δεν θα καλυτερεύσουμε στη γη…»
Για τους πολιτικούς: « Οι πολιτικοί εκλέγονται δημοκρατικά και μετά λένε… πρόσεξε είμαι εκλεγμένος…»

Και επειδή μετά από ένα TEDx θέλεις να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου… οι διοργανωτές φρόντισαν να μας φιλέψουν με εξαιρετικές νοστιμιές που ετοίμασαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «Αίθωνας» και ο Γιάννης Γούσιος Σεφ-Σταυλάρχης του Φαέθων  αλλά και γευστικά αρωματικά κρασιά όπως το οινόμελο “Μαζί” της εταιρίας Evgefsis και τις ποικιλίες της εταιρίας Emery Winery

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Επιχειρήσεις-Πρότυπα που ενέπνευσαν στο πρόγραμμα ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς
Next Ο Τομ, ο Σάλι και ο Κλιντ, του Πάνου Λιάκου