Εμείς οι πολίτες και το κυβερνητικό έργο…

Εμείς οι πολίτες τι κάνουμε για τη χώρα μας; Aυτό σκέφτηκαν οι δημιουργοί της πρωτοβουλίας «εμείς οι πολίτες» ξεκινώντας την προσπάθεια τους στις αρχές του 2013. Αποφάσισαν λοιπόν να παρακολουθούν και να συγκεντρώνουν πληροφορίες για σημαντικές κυβερνητικές δράσεις και την πορεία τους. Με την συνδρομή εθελοντών πολιτών, καταγράφονται πληροφορίες για τις κυβερνητικές δράσεις και την πορεία υλοποίησης τους ή μη. Με την σκέψη σε ένα καλύτερο αύριο όπως λένε «Σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να στρατευθούμε όλοι όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας και ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά για να αφήσουμε μόνους τους πολιτικούς στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Πρέπει συνεχώς να παρακολουθούμε το έργο τους και να τους βοηθάμε». Στόχος η σαφή εικόνα της πορείας των βασικών κυβερνητικών δράσεων σε όλους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και ενημέρωση σε ότι παρεκκλίνει από την πορεία του.

Με θετική προσέγγιση, όπως λένε «Δεχόμαστε ότι κάθε Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε. Να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πάει μπροστά.» Με ένα απλό λογισμικό, καταγράφονται όλες οι πληροφορίες από τις οποίες εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία των κυβερνητικών δράσεων. Αλλά δεν παρακολουθούν μόνο, παρεμβαίνουν με ενημερώσεις στους αρμόδιους υπουργούς. Προτρέπουν λοιπόν και εμάς τους υπόλοιπους, να βοηθήσουμε στην προσπάθεια τους, επιλέγοντας τις δράσεις που θέλουμε να παρακολουθούμε και να δουλέψουμε μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο.

Δημιουργοί της ομάδας είναι οι :Νότης Παρασκευόπουλος, Συγκοινωνιολόγος, Συντονιστής της Ομάδας. Πέτρος Εσκίογλου, Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ανδρέας Μαρινάκης, Project manager σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Μαίρη Μανωλοπούλου, Υπεύθυνη marketing Σπύρος Παρασκευόπουλος, Συγκοινωνιολόγος. Αλέξανδρος Μπάλλας, Data analyst & Data Visualisation expert. Γιώργος Μπάλλας, Νέος επιχειρηματίας. Ευάγγελος Κωστέας, Οικονομολόγος Αντώνης Καντούνιας, Δημόσιος Υπάλληλος Βαρβάρα Κουντουράκη, Ιδιωτική Υπάλληλος Ελισάβετ Τασοπούλου, Εκπαιδευτικός Μαρία Μιχαλακοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια. Νατάσα Μαζαράκη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Περισσότερες πληροφορίες στο emeisoipolites.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Mια φωτεινή επίσκεψη, της Κικής Τσακίρη
Next «Word of mouth», στην ταξιδιωτική βιομηχανία