Εμείς, οι άλλοι… και η χωρισμένη, της Αναστασίας Κορινθίου

Ξέρεις… υπάρχουν πολλές ετικέτες που περιμένουν κάποιους Ατσαλάκωτους, Αδιάφθορους, Απρόσωπους, Απάνθρωπους, Ανθρωποφάγους να τις φορέσουν σε… κάποιους χωρίς Α στερητικά μπρος από το όνομα τους…

flust.gr@flickr.com

Υπάρχουν πολλές μορφές ρατσισμού επίσης…. Ναι ναι… και υπάρχει ένας πολύ ιδιαίτερος εύθραυστος, περίεργος, σκιαχτερός ρατσισμός από ανθρώπους πέτρα, για ανθρώπους ..γυαλί!…. Δεν θα ανταμώσεις πολλούς που θα σου μιλήσουν για αυτόν-από ταμπού ή αδιαφορία ίσως-μα…. υπάρχει!Πάντα υπάρχουν πράγματα που δεν τα βλέπεις..αυτό δεν σημαίνει στρουθοκαμηλάκι μου πως δεν υπάρχουν! Βολικό θα ήταν αυτό μα έλα που πολλές φορές διαταράσσεται η ζωή μας από μια λίγο παραπάνω αναρχική σκέψη! Ναι… τον ξέρω αυτόν τον ρατσισμό και με στενοχωρεί που κανένας πολιτικός ή καμία οργάνωση δεν θα ασχοληθεί μαζί του!

Δεν είναι φυλετικός, κομματικός, κοινωνικός, χρωματικός, σεξιστικός…. είναι από αυτά τα είδη που εγώ λέω ρατσισμούς της…. δίπλα πόρτας! Εγώ δεν τον ένιωσα μα τον βίωσα γιατί έγινα αποδέκτης σχολίων του…..Εχω φίλους και… φίλες! Δεν τους περνώ έλεγχο ή κόσκινο, δεν ζητώ Ε9, μου κάνουν ή δεν μου κάνουν… έτσι απλά!!! Οι άνθρωποι εμένα μου μιλούν με την σιωπή τους και τα μάτια τους…. οι άνθρωποι εμένα μου μιλούν με το χαμόγελο και το άγγιγμα τους και αν… λέμε ΑΝ, συμβεί αυτό, τότε ανοίγω την πόρτα του σπιτιού και της καρδιάς μου διάπλατα! Παράθυρο στον ήλιο… Μπαλκόνι στην ζωή! Έχω κάποιες φίλες-αδελφές που πρόσφατα χώρισαν….. Ουσιαστικά… χωρισμένες τις γνώρισα!

Τι είναι και αυτή η έκφραση! ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ… Τι σημαίνει; Χωρισμένη από που; Από έναν σύζυγο; Από ένα σύνολο κοινωνικό… Από μια αγάπη; Από ένα όνειρο; Από την… ζωή που απείθαρχα διαφώνησε με το ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτο; Μα… Θεοί δεν ήταν που ζήλεψαν την ευτυχία μας και ενώ ήμασταν ΕΝΑ (αντρόγυνο) μας χώρισαν στα δυο να αναζητούμε αιώνια το άλλο μας μισό; Ναι… χωρίζουν οι άνθρωποι…. και μετά πρέπει να χωρίσουν περιουσίες, χρήματα, σπίτια, ζωές…. Τα παιδιά; Τα όνειρα; Τις αναμνήσεις; Αυτά δεν τα χωρίζουν… Χωρίζουν σε δυο κομματια την καρδιά τους για χάρη τους! Μια καρδιά που αιμορραγεί… ειδικά αν είσαι γυναίκα, γιατί δεν φτάνει τα όλα όσα έχεις να διαχειριστείς εκ νέου στην ζωή σου… ξαφνικά πέφτεις και θύμα αυτού… του ρατσισμού! Ύπουλος, σκοτεινός, μισογύνης, μεσαιωνικός ρατσισμός που καίει στην κοινωνική πυρά την… χωρισμένη!

Εγώ αυτές τις φίλες, τις χωρισμένες φίλες, τις αγάπησα! Με αγάπησαν και αυτές… και ναι το ομολογώ κύριε δικαστά που με κοιτάζετε αυστηρά αλλά τις εμπιστεύτηκα κιόλας….. Δεν τις θεώρησα απειλή για τον…… σύζυγο μου! Δεν πίστεψα πως διαφέρουν σε κάτι από τις… παντρεμένες φίλες μου! Μαζί ήπιαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε…. Τις άφησα να αγκαλιαστούν και από μένα και από τον σύντροφο μου και με έκπληξη διαπίστωσα ότι αυτοί της…. νέας ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ με ή χωρίς λευκή κουκούλα στο όνομα της αγάπης πάντα (αλίμονο άλλωστε, όλοι οι πόλεμοι στο όνομα της αγάπης έγιναν…) έτρεξαν να με συμβουλεύσουν… -Τι κάνεις; Μια…. χωρισμένη στο σπίτι σου; Ένιωσα την Σπιναλόγκα να ταξιδεύει τα κύματα και να γίνεται γη στα πλακάκια της κουζίνας μου Φοβήθηκα… ανατρίχιασα… κλείστηκα εντός μου! Μετά τον θυμό ήρθε η αντίδραση…. Έπρεπε να κλείσω την πόρτα του σπιτιού μου σε αυτές… Ναι έπρεπε… Ποιες κατάλαβες; Τις… χωρισμένες;

Όχι αγάπη μου…. Tις άλλες τις μεταμφιεσμένες σεμνές παρουσίες… Αυτές φοβήθηκα… Αυτές δεν θέλω! Με αυτές… ΧΩΡΙΣΑ οριστικά! Με….. αγάπη (χωρίς φόβους και προκατάληψη).

Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου
Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου

 

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Ο Νομπελίστας που «εκβίαζε» τον Φύρερ, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Χτυπημένοι από τυφώνα