Εμείς και τα νούμερα…

Η προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα στη ζωή μας μέσα από την αισιοδοξία, να γεμίσουμε το μυαλό μας με δημιουργικές σκέψεις, να πάρουμε δύναμη από όμορφα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, είναι το καλύτερο σε μια εποχή ύποπτη και δύσκολη.
Κάθε μέρα ακούω και διαβάζω για αριθμούς, για ποσοστά, για στατιστικές μετρήσεις που αφορούν και που ρυθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Εκατομμύρια αριθμοί που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια ανθρώπους, εμάς. Η επιστήμη των μαθηματικών έχει εισβάλει στη ζωή μας και εμείς χρησιμοποιούμαστε ως αριθμοί από άλλα «νούμερα» που βλέπουν τον κόσμο μόνο σαν στατιστική ανάλυση και μας ζαλίζουν καθημερινά με τις εκτιμήσεις, τις μετρήσεις και τις αναλύσεις τους.
Εμείς εδώ στο flust.gr δεν τα πάμε καθόλου καλά με τα μαθηματικά, τους αριθμούς και τα νούμερα. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε την χημεία της παρέας μας και καινούργιους τρόπους να μοιραζόμαστε μαζί σας την καθημερινότητα, ανθρώπινα και ζωντανά. Η άνοιξη των ανθισμένων αμυγδαλιών, μας δίνει και ένα παραπάνω έναυσμα να δώσουμε περισσότερο φως στις ευχάριστες πλευρές της ζωής μας, να ανακαλύψουμε εμπνευσμένες εικόνες του κόσμου μας, να ακούσουμε μουσικές που μας ταξιδεύουν, να μιλήσουμε για ιστορίες που μας δίδαξαν και να κριτικάρουμε με τον δικό μας τρόπο ό,τι δεν μας αρέσει.
Μήπως να αφήσουμε τα μαθηματικά στην άκρη και να δοκιμάζαμε την χημεία των ανθρώπων σε έναν καινούργιο κόσμο; Η ακόμα καλύτερα να κρατήσουμε τα μαθηματικά ως αρμονία του κόσμου και να αφήσουμε στατιστικές και νούμερα στην άκρη, για να βρούμε την πλευρά της ζωής που μας κλείνει σεμνά το μάτι;
Κατερίνα Σταματελοπούλου

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Νόστιμον ήμαρ-Η γλυκιά επιστροφή στην πατρίδα, της Σέβης Νικολάου
Next Lets Do It Greece 2013