Εθνικός στόχος το… no smoking

8258644805_aaff95eb5d

Και να μια έρευνα της ΚΑΠΑ research, σχετικά με το κάπνισμα η οποία έγινε για λογαριασμό του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών που δείχνει ότι οι Έλληνες θέλουν να μειώσουν το κάπνισμα και μάλλον ψάχνουν τρόπους για να το πετύχουν.

Η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου δείχνει να έχει θυμώσει το 53,1% μάλλον θυμωμένους το 20,8% ενώ ακόμα και οι καπνιστές σε ποσοστό 48,3% δηλώνουν θυμωμένοι επειδή δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Ο υπουργός υγείας πάντως δήλωσε αποφασισμένος να τον εφαρμόσει κατά γράμμα από τις αρχές Νοέμβρη ακόμα και από αστυνομικούς. Το 84% των Ελλήνων θεωρούν σοβαρό τον εθνικό στόχο για την μείωση του καπνίσματος με το 65,4% να λένε ότι είναι πολύ σοβαρός στόχος και το 18,6% αρκετά σοβαρός συμπεριλαμβανομένων και των 2/3 των καπνιστών.

Τώρα βέβαια όταν θέλεις να κόψεις το κάπνισμα και όλοι γύρω σου καπνίζουν παντού, αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προφανώς το 48% των καπνιστών που δήλωσαν θυμωμένοι που δεν εφαρμόζεται ο νόμος σκέφτονταν ότι μόνο ένας νόμος θα τους κάνει να κόψουν το κάπνισμα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η πεζή πραγματικότητα, του Σπύρου Χαραλάμπους
Next Ξεχωριστές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη