Εβραίοι που διέπρεψαν στον στρατό του Χίτλερ

Από δημιουργίας του έχει καταφέρει να επικρατήσει των αντιπάλων του χάρη στην σκληρότητα και την μαχητική του επιδεξιότητα. Για 66 περίπου χρόνια ο Ισραηλινός στρατός εξασκείται σχεδόν ασταμάτητα διεξάγοντας αναρίθμητους πολέμους εναντίον μερικές φορές 6 ή 7 κρατών ταυτόχρονα επιτυγχάνοντας όχι μόνο να μην χάνει εθνικό έδαφος αλλά να χαρίζει στιγμές αγωνίας στον εχθρό μήπως χάσει το δικό του.

705068_1._Erhard_Milch.png

Η αποτελεσματικότητα και η πρόσφατη κτηνωδία της ισραηλινής μηχανής θυμίζει σε πολλούς τον γερμανικό στρατό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ειρωνεία ή παράδοξο, αυτός ο συνδυασμός σφαγέα και μαχητικότητας του ισραηλινού στρατιώτη μπορεί όχι μόνο να μας θυμίζει τις ανθρωπομηχανές του Χίτλερ αλλά ίσως να «κληρονόμησαν» και κάτι από αυτές. 160.000 Εβραίοι υπηρέτησαν τη γερμανική πολεμική μηχανή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκ των οποίων πολλοί με απαράμιλλη στρατιωτική μαεστρία.

Για να υπηρετήσει κανείς στο καμάρι του Χίτλερ, τα SS, τoν πιο αξιόπιστο στρατιωτικό οργανισμό, έπρεπε να προσκομίσει χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι όλοι οι πρόγονοι του που γεννήθηκαν από το 1750 και έπειτα δεν ήταν Εβραίοι η απλώς να υποβάλλει μια αίτηση για ένα γερμανικό πιστοποιητικό αίματος, ένα συγχωροχάρτι που κατά κάποιο τρόπο θα επικάλυπτε την εβραϊκή «μυρωδιά» των μετά βίας Γερμανών. Ιδού μερικές προσωπικότητες που έχυσαν το εβραϊκό αίμα τους για χάρη του ανθρώπου που έκαψε το Ταλμουδ. O Βαγγέλης Γεωργίου αναλύει στη Lifo μερικές προσωπικότητες που έχυσαν το εβραϊκό αίμα τους για χάρη του ανθρώπου που έκαψε το Ταλμουδ όπως ο Erhard Milch, Paul Aschero, Werner Goldberg, Helmut Schmidt, H. Hollaender, Bernhard Rogge, Emil Maurice. Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Στις φωτογραφίες όλα μπορούν να συμβούν!
Next Eat greek στο Ντουμπάι