Είστε έτοιμοι για EXPLORE αυτό το καλοκαίρι;

Άτιτλο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η AIESEC, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός, διεξάγει ταυτόχρονα στα 5 μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος και σε 3 πόλεις την ημερίδα Explore your Summer.

Το Σάββατο 5 Απριλίου διοργανώνεται ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα η ημερίδα με τίτλο “Explore your Summer” με σκοπό την παρουσίαση των προγραμμάτων για το καλοκαίρι 2014 αλλά και των εμπειριών άλλων νέων που έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γνωρίσετε το «Explore»! Είναι το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης στο εξωτερικό, διάρκειας 6 έως 12 εβδομάδων , το οποίο απευθύνεται στους νέους που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην τοπική κοινωνία και παράλληλα να αναπτύξουν τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά σε μία χώρα του εξωτερικού. Λαμβάνει χώρα σε σχολεία, ιδρύματα, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και Πανεπιστήμια.

Μέσα από ομιλίες και διαδραστικά workshops θα συζητηθούν θέματα όπως πώς οι νέοι μπορούν να ηγηθούν της αλλαγής και να επαναπροσδιορίσουν στόχους, μελλοντικά πλάνα και αναγκαίες δεξιότητες. Συμμετέχοντες του προγράμματος θα είναι εκεί για να μοιραστούν την εμπειρία τους και το πώς το Explore άλλαξε την οπτική τους για τους ίδιους, τον κόσμο και το μέλλον.

Σε μία περίοδο κρίσης αξιών και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η έννοια του εθελοντισμού φαίνεται ασυνήθιστη όμως τα οφέλη είναι αμέτρητα και η πραγματική εικόνα διαφορετική απ’ ότι την φανταζόμαστε. Με τη ραγδαία ανάπτυξη και τις αλλαγές που φέρει ο κόσμος σήμερα δεξιότητες όπως η λήψη αποφάσεων, η σφαιρική σκέψη, η ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα και η καινοτομία κρίνονται απαραίτητες για την επαγγελματική επιτυχία και όχι μόνο.

Εσύ λοιπόν είσαι να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να ενισχύσεις τη διαπολιτισμική σου κατανόηση;

Θες να συνεργαστείς με φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου στo πλαίσιo μίας δεθνούς ομάδας, σ’ ένα διεθνές περιβάλλον;

Θες να αποκτήσεις κι εσύ ενεργό ρόλο για τα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν αναπτύσσοντας συγχρόνως τα ηγετικά σου χαρακτηριστικά;

Τότε είσαι για Explore!

Πού: Αθήνα (ALBA Graduate Business School, Ξενίας 6.), Θεσσαλονίκη, Πάτρα
Πότε: Σάββατο 5 Απριλίου, 12:00- 15:00

Εξασφάλισε την θέση σου στο explore.aiesec.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Νέοι και χωρίς εργασία
Next Και ένα και δύο και τρία… παιδιά, της Αναστασίας Κορινθίου