Είναι 20 και κάτι, αλλά έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον κόσμο μας

30under30-grid1Είναι ψηφιακοί μεγιστάνες, πρωτοπόροι της υγείας, καθηγητές, στελέχη κολοσσών που όμως παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους – μιας και όλοι είναι κάτω από τα τριάντα – έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη τις ιδέες τους και να προσφέρουν στην ανθρωπότητα. Σε αφιέρωμα του time, παρουσιάζονται τριάντα επιτυχημένοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο που έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους και στον τομέα τους, ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή μας. Εμείς επιλέξαμε μερικούς από αυτούς:

Πριν τρία χρόνια το instagram ήταν μια άγνωστη λέξη που όμως ο Kevin Systrom ετών 29 σήμερα, κατάφερε να το γνωρίσει σε 150 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες να ξεπεράσει τα νομικά προβλήματα χρήσης που παρουσιάστηκαν και να το επιβάλει σε μια συνεχόμενη ανάπτυξη. Ο Matt Mullenweg δημιούργησε το wordpress το πιο δημοφιλές λογισμικό ιστοσελίδων που σήμερα χρησιμοποιείται από τα δημοφιλέστερα sites στον κόσμο όπως το time ενώ είναι επίσης το πιο δημοφιλές CMS στο διαδίκτυο, που τροφοδοτεί περίπου το 20% όλων των ιστοτόπων. Ο James Beshara μέσω της ιστοσελίδας Crowdtilt δίνει την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν τις ιδέες τους σε οτιδήποτε, κάνοντας το crowdfunding μια εύκολη υπόθεση.

Στα 14 του, ο Taylor Wilson έγινε ο νεότερος επιστήμονας κάνοντας μια εργασία πυρηνικής σχάσης αντιδραστήρα για την οποία μάλιστα εργάστηκε στο γκαράζ των γονιών του. Από τότε, ο Wilson έχει εφεύρει έναν ανιχνευτή ακτινοβολίας χαμηλού κόστους για χρήση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και διεξάγει έρευνα για τα ιατρικά ισότοπα για τη θεραπεία του καρκίνου.

Η Brittany Wenger κέρδισε το 2012 το Μεγάλο Βραβείο Google Science Fair για τη διδασκαλία ενός δικτύου λογισμικού, ή «τεχνητό εγκέφαλο», για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού μέσα από μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που θα μπορούσε να είναι πιο αξιόπιστη από την τρέχουσα διαδικασία της βιοψίας. Ο Arthur Zang είναι από το Καμερούν και είναι ο εφευρέτης ενός tablet για ιατρική χρήση που θα μπορούσε να σώσει ζωές σε ολόκληρη την αγροτική Αφρική και αλλού. Η Vivian Graubard έχει αναλάβει στα 24 της ένα νέο γραφείο που δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Barack Obama για τη βελτίωση της διακυβέρνησης μέσω της τεχνολογίας.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η τηλεόραση που θέλω, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next National Geographic: Ο γύρος του κόσμου σε 125 χρόνια