Διεθνής Αμνηστία: Σταματήστε την βία στην Ελλάδα

Με μία φωτογραφία ακροδεξιών και σχολιάζοντας ότι τέτοιες ομάδες έχουν αποκτήσει μεγάλη πολιτική στήριξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η Διεθνής Αμνηστία στην ιστοσελίδα της, αναφέρθηκε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο άρθρο υποστηρίζεται με έμφαση ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πολιτική βία που παρουσιάζει απίστευτη έξαρση στην Ελλάδα να σταματήσει. Ο προβληματισμός για την σοβαρότητα της κατάστασης στη χώρα μας φαίνεται και από τις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας Jezerca Tigani ο οποίος ανέφερε ότι ιστορικά η βία που είναι πολιτικά υποκινούμενη έχει ζοφερές συνέπειες στην ζωή μιας χώρας και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις ελληνικές αρχές.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες της για το πώς η μισαλλοδοξία και η βία έχουν βρεθεί σε άνοδο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με εκδηλώσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού, χωρίς όμως οι αρχές να έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν όπως πρέπει ώστε να τις σταματήσουν. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συνεχιζόμενη βία και η ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες, αφαιρεί το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και όπως τονίζεται: Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να εκφράσουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις χωρίς το φόβο της σωματικής βίας.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Μια βεράντα, καλή παρέα και κέικ με μήλα, της Εμμανουέλλας Κόκκαλη
Next Γράφοντας… για τον Γρηγόρη Πετράκο, της Αναστασίας Κορινθίου