Διαζύγιο… αλά Ρώσικα

Η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι χώρισε από την γυναίκα του Λουντμίλα, ήταν μια ιστορική στιγμή για την Ρωσία. Ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι δύσκολο για μια γυναίκα να είναι σύζυγος ενός προέδρου και η Λουντμίλα παρότι το προσπάθησε για χρόνια, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί. Η αποξένωση του ζευγαριού ήταν εμφανής εδώ και χρόνια όπως και η αμηχανία της Λουντμίλα στις κοινές τους εμφανίσεις.

Σύμφωνα με άρθρο στο ecfr.eu είναι μια από τις καλές ειδήσεις που έρχονται από την Ρωσία και αυτό γιατί εκτός από μια προσωπική υπόθεση, αποτελεί και ένα ιστορικό βήμα για τη χώρα. Η Λουντμίλα ίσως γίνει η πρώτη διαζευγμένη γυναίκα στην Ρωσία που θα συνεχίσει να ζει σε συνθήκες ελευθερίας. Στην ιστορία της Ρωσίας οι γυναίκες των προέδρων, σπάνια προχωρούσαν σε διαζύγιο, γιατί αυτό σήμαινε αποκλεισμό τους από την κοινωνία ή φυλακίζονταν όπως συνέβη και με τις τρείς συζύγους από τις έξι του Ιβάν Γκρόζνι και άλλων προέδρων που αναφέρονται στο άρθρο. Η Λουντμίλα καλείται λοιπόν τώρα να αποδείξει, ότι μπορεί να ζήσει μετά το διαζύγιο, όπως αυτή θέλει και να σπάσει ένα σημαντικό προηγούμενο για την Ρωσία. Ίσως αυτό το διαζύγιο να σημαίνει ότι ορισμένα πατριαρχικά πρότυπα της Ρωσίας καταρρέουν και παίρνουν τη θέση των δυτικών φιλελεύθερων, ακόμα και αν αυτή η κίνηση έγινε για λόγους ενίσχυσης της δημοτικότητας του προέδρου Πούτιν. Μια είδηση που αποτελεί μια αχτίδα προόδου για την κοινωνία της Ρωσίας.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Κατάψυξη με σκοπό την ολική επαναφορά στο μέλλον για τρεις επιστήμονες
Next To «brand name» Νέλσον Μαντέλα