Διάσημοι Yogis στο φακό, της Άννας Σαρούκου

Πιθανόν οι περισσότεροι να έχουμε ακούσει ή να γνωρίζουμε για τη διάδοση της yoga στη δυτική κουλτούρα στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Παραμαχάνσα Γιογκανάντα που ταξίδεψε τις ιδέες του διαλογισμού και της κρίγια γιόγκα στην Αμερική. Ωστόσο αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι πως πέρα από έναν αρχικό κύκλο μαθητών μυήθηκαν στη συνέχεια και πολλές διάσημες προσωπικότητες της μετέπειτα εποχής. Ονόματα όπως αυτό της Merylin Monroe, της Ursula Andress, του Sean Connery, της Ava Gardner ή του Yehudi Menuhin έχουν αποτυπωθεί στο φακό κάνοντας yoga, ενώ αφιερώματα του περιοδικού Life έχουν διατηρήσει στην ιστορία μικρά στιγμιότυπα δείχνοντας πως αυτή η κουλτούρα και η φιλοσοφία που ήρθε από πολύ μακριά εισχώρησε σταδιακά στον δυτικό κόσμο αποτελώντας στην πορεία έναν ευρέως διαδεδομένο τρόπο τόσο εκγύμνασης, όσο και χαλάρωσης του σώματος και του νου.

[metaslider id=24265]

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Brady Kiesling: Ο διπλωμάτης που εναντιώθηκε στον Μπους μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Τριήμερο στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Πάνου Λιάκου
Testing
Για προστασία της εργασίας μας, έχουμε απενεργοποιήση το δεξί κλικ! Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό μας, χρησιμοποιείστε τα κουμπιά κοινοποίησης.