Διάλεξε τη δουλειά… που θέλεις

daily sunny@flickr.com

Νέα χρονιά, νέα ξεκινήματα, νέα δουλειά; Ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποιος με επιτυχία μια νέα θέση εργασίας είναι να ξέρει ποιες θέσεις εργασίας έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, και που υπάρχει μικρότερος ανταγωνισμός. Αυτοί οι προβληματισμοί γίνονται σε άρθρο του time και απευθύνονται σε Αμερικάνους. Και παρότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά από την Ευρώπη και ακόμα περισσότερο από την Ελλάδα, ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιους τρόπους οι Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Ο Jacob Bollinger, o οποίος είναι Senior Data Scientist, δημιούργησε μια πλατφόρμα δεδομένων, την Bright.com, η οποία αριθμεί περισσότερες από 70 εκατομμύρια ανακοινώσεις θέσεων εργασίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους αιτούντες εργασία που βρέθηκαν σε ιστοσελίδες όπως το LinkedIn, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα της αγοράς εργασίας για το 2014.

Πρώτοι στη λίστα των πιο δημοφιλών θέσεων εργασίας στην Αμερική είναι οι εργάτες κάθε είδους, παρότι υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα που απασχολούνται σε τέτοιες θέσεις στις ΗΠΑ. Βέβαια, είναι και οι λιγότερο αμειβόμενες εργασίες μιας και ο μέσος όρος μισθού είναι $ 11,49 ανά ώρα. Ακολουθούν οι λογιστές με μέση αμοιβή για έναν λογιστή  $ 30.55 ανά ώρα. Οι προγραμματιστές λογισμικού και Συστημάτων Λογισμικού παρουσιάζουν εντυπωσιακή ζήτηση και είναι μια αναπτυσσόμενη κατηγορία που αμοίβεται εξαιρετικά καλά, γύρω στα 47,59 δολάρια ανά ώρα. Οι εργοθεραπευτές επίσης έχουν μεγάλη ζήτηση, μιας και στις ΗΠΑ υπάρχουν μόνο 100.000 περίπου διπλωματούχοι εργοθεραπευτές και υπολογίζεται ότι, αφού ο Αμερικανικός πληθυσμός γερνάει- λόγω της μείωσης των γεννήσεων- θα υπάρξει στο μέλλον ανάγκη σε εργαζομένους σε αυτό τον τομέα που τώρα λαμβάνουν $ 36.25 ανά ώρα.

Εκτός όμως από το είδος της εργασίας, ο Bollinger πήγε και ένα βήμα παραπέρα και ερεύνησε ποιες πόλεις έχουν το καλύτερο εργασιακό κλίμα αναλόγως με τα προσόντα του εργαζομένου. Στο βίντεο που ακολουθεί, με χιουμοριστικό τρόπο, αναλύεται πώς κάποιος θα βρει την δουλειά των ονείρων του μέσω της πλατφόρμας. Φαίνεται πως η Αμερική δεν θα πάψει ποτέ να ξέρει να πλασάρει το όνειρο με κάθε τρόπο, έστω και αν αυτό αφορά στην επιβίωση στην καθημερινότητα.

Στη φωτογραφία εξωφύλλου εργάτες που κατασκεύαζαν το Rockefeller Center στην Νέα Υόρκη, το 1933, κολατσίζουν καθισμένοι σε μια χαλύβδινη δοκό 800 πόδια πάνω από το έδαφος.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η προέλευση των baby carrots
Next Τρεις ευκαιρίες για κάλαντα, της Χριστίνας Καλογεροπούλου