Δημιουργικότητα κι Επιχειρηματικότητα από την αέλια στο IHU Week

ihu-week-2014-logo-title

 

Για δεύτερη χρονιά, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας διοργανώνει την Εβδομάδα IHU Week με στόχο να δημιουργήσει μια αμφίδρομη επικοινωνία του Πανεπιστημίου με την κοινωνία. Από τις 10 έως τις 15 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης θα συζητηθούν θέματα όπως η οικονομία, ο νόμος, το περιβάλλον, η ενέργεια, ο σχεδιασμός, η ιστορία και η τέχνη. Διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τα θέματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρονται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Η αέλια συμμετέχει στην εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου IHU WEEK 2014 (10-15 Μαρτίου 2014) διοργανώνοντας ένα ειδικό εργαστήρι για την Δημιουργικότητα και την Επιχειρηματικότητα, ένα Creativity Lab for Entrepreneurs.
Το Εργαστήρι είναι ανοιχτό για όλους τους φοιτητές όχι μόνο από το Διεθνές Πανεπιστήμιο αλλά και από το ΑΠΘ, από το ΠΑΜΜΑΚ και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το εργαστήρι έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στην ειδική φόρμα εγγραφής εδώ:

Το Εργαστήρι θα αποτελείται από δύο Mέρη (Εκπαιδευτικές Συναντήσεις):
(α) Το 1ο μέρος αφορά τη Δημιουργικότητα και έχει τίτλο: «Μία Ιδέα Γεννιέται» Διάρκεια: 120’
Θα έχει αντικείμενο την κινητοποίηση της δημιουργικότητας των φοιτητών και θα περιλαμβάνει μία σύντομη ενημέρωση από τους Εισηγητές (με μορφή διαλόγου) και στο μεγαλύτερο βαθμό δραστηριότητες (ασκήσεις και παίγνια) για την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της δημιουργικότητας, της ικανότητας παραγωγής ιδεών και της ικανότητας αξιολόγησης ιδεών.

(β)Το 2ο μέρος θα αφορά την παραγωγή Επιχειρηματικών Ιδεών και έχει τίτλο: «Ανακαλύπτοντας την Επιχειρηματική Ευκαιρία»
Διάρκεια: 120’
Η συνάντηση αυτή αντικείμενο θα έχει την υποβοήθηση των φοιτητών να παράγουν επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να έχουν προοπτική βιωσιμότητας. Τη συνάντηση οργανώνει η εισηγήτρια και υποστηρίζεται από εμψυχωτές/μέντορες. Οι φοιτητές χωρίζονται σε ομάδες και επεξεργάζονται μία επιχειρηματική ιδέα και προετοιμάζονται με τη βοήθεια δύο(2) εμψυχωτών/μεντόρων για να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα: (1) ποιο είναι το προϊόν υπηρεσία στο επιχειρηματικό μου εγχείρημα – πώς το περιγράφω σύντομα, περιεκτικά και ελκυστικά, (2) ποιοι είναι οι πελάτες μου και γιατί θα αγοράσουν το προϊόν μου, (3) ποια είναι τα εμπόδια που διαβλέπω στο επιχειρηματικό μου εγχείρημα και πώς σκέφτομαι να τα αντιμετωπίσω. Στη συνάντηση κινητοποιούνται οι φοιτητές και ταυτόχρονα με συμμετοχικό τρόπο αντλούν χρήσιμες γνώσεις και προβληματισμούς σχετικά με τα εξής: (i) πώς προσδιορίζουν τα πεδία επιχειρηματικής ευκαιρίας, (ii) πώς, με ποια κριτήρια αξιολογούν την καταρχήν βιωσιμότητα επιχειρηματικών ιδεών, (iii) πώς εντοπίζουν και βρίσκουν λύσεις στα βασικά εμπόδια στην υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών Ταυτόχρονα, μέσα από διαδραστική μέθοδο επισημαίνονται τα συνήθη λάθη που γίνονται στη γένεση επιχειρηματικών ιδεών.

Εισηγήτριες:
Ιωάννα-Αλεξία Μπέτση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
Φαίη Ορφανού, εταίρος της αέλια
Εμψυχώτριες-Μέντορες:
Σοφία Μακρή και Μελίνα Κουτσογιάννη, εταίροι της αέλια

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της αέλια εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Προλαμβάνοντας τη βία κατά των γυναικών
Next Ο Μασκαράς ο Δήμος της Αθήνας, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ